• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyanın bilinmeyenleri günyüzüne çıkıyor
27 Mayıs 2009 Çarşamba 11:17

Konya'nın bilinmeyenleri günyüzüne çıkıyor

Konyanın ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına ilişkin bilinmeyenleri anlatan eserelere, bir yenisi daha eklendi.
Konya Ticaret Odası Konya’nın ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına ilişkin yayınladığı eserlerine bir yenisini daha ekledi. Bu güne kadar 50’den fazla eseri Konya’ya kazandıran Konya Ticaret Odası, “Konya Kitabı XI” adlı bir eseri daha piyasaya çıkardı.  Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Üzülmez, Konya Kitabı’nın gelecek nesillere bırakılacak bir kaynak kitabı olduğunu söyledi.
 
Konya Ticaret Odası Yeni İpek Yolu Dergisi Özel Sayısı “Konya Kitabı XI” Konya’nın önde gelen akademisyenleri ve yazarlarının yoğun çalışmalarının ardından piyasaya çıktı. Cumhuriyetin 86. yıl dönümüne armağan edilen Konya Kitabı, Cumhuriyet dönemi Konya’sının bilinmeyen, bu güne kadar belgelenemeyen konularla tarihe ışık tutuyor. Tarihi gerçeklerin tescili ve tespiti açısından büyük önem taşıyan Yeni İpek Yolu Özel Sayısı’nda  “Atatürk ve Konya”, “Cumhuriyet Dönemi Konya Aydınları”, “Cumhuriyet Dönemi’nde Konya’da Edebiyat ve Temsilcileri”, “Geçmişten Günümüze Konya’da Futbol” gibi daha pek çok konu, Konya’nın çok değerli akademisyenleri ve yazarları tarafından kaleme alındı.
Konya’nın ekonomik ve sosyal hayatıyla birlikte bilim ve kültür hayatıyla ilgili çalışmalara devam ettiklerini belirten Hüseyin Üzülmez, “Konya Kitabı XI, eğitim bilim ve kültür alanında kaynak kitap niteliği taşımaktadır. Bu güne kadar bir birinden değişik konularda Konya’ya kazandırdığımız eserler gelecek nesillere bırakacağımız önemli birer mirastır. Oda olarak şehrimizin gelecek vadeden projelerini gerçekleştirmek adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. KTO – Karatay Üniversitesi’nin kurulmasıyla eğitime, bilime ve kültüre daha çok önem verilerek, Konya tarihi misyonuyla yeniden buluşacak” dedi.
 
Konya Kitabı XI’in Editörleri Prof. Dr. Haşim Karpuz ve Doç.Dr. Osman Eravşar ise Kitabın ana konusunun ‘Cumhuriyet Dönemi Konya’ olduğunu ifade ederek “Şehrin yakın döneminin tarihini, kültürünü ekonomisini değerlendirmek, geleceğe kalıcı bilgiler aktarmak istedik. Kitabımızda halk, üniversite ve sanayi işbirliğini gerçekleştirdik. Yeni bir Üniversite kuracak olan Konya Ticaret Odası, Konya’nın tarihi, kültürel ve sosyal hayatına eserler kazandırmaya devam edeceğine inanıyoruz” şeklinde konuştular.    

 

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA