• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyanın 8 devi KTOyu memnun etti
29 Temmuz 2010 Perşembe 17:19

Konya'nın 8 devi KTO'yu memnun etti

Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Üzülmez, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' arasında
Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Üzülmez, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan ''Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu'' arasında Konya'dan her geçen yıl firma sayısının artmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.
Üzülmez, yaptığı açıklamada gelinen noktanın sevindirici, ancak bununla yetinilmemesi gerektiğini ifade ederek, Konya'nın daha büyük hedeflere, daha çok sanayi kuruluşuyla birlikte ulaşması için çalıştıklarını kaydetti.
 
İSO tarafından açıklanan 2009 yılında Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruşu listesinde 8 Konya firmasının yer almasının Konya'da iş dünyası ve iş dünyasına yön verenler tarafından memnuniyetle karşılandığını belirten Üzülmez, ''2005 yılında ilk 500 büyük sanayi kuruluşu listesine Konya'dan 5 firma girerken, 2006 yılında bu sayı 6'ya yükseldi. 2007 yılında 5 firmanın yer aldığı listede 2008 yılında 7 firma ve 2009 yılında ise listeye giren firma sayısında bir artışla bu sayı 8'e yükseldi. Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine giren Konya firmalarımızı tebrik ediyorum'' dedi.
 
Üzülmez, Konya'nın, tüccar ve sanayicisi ile bugüne kadar kendi öz sermayesine dayanarak kalkınma başarısı göstermiş örnek bir il olduğuna dikkat çekerek, şöyle kaydetti:
 
''Krizin yoğun olarak yaşandığı 2009 yılında fedakârlık göstererek üretime ve yatırıma devam eden firmalarımızı kutluyorum. KTO olarak kriz dönemini en az hasarla atlatmak için firmalarımızın üretime ve yatırıma devam etmeleri gerektiğini ifade ettik. Şehrimizin kalkınmasının devamı için bunun son derece önemli olduğunu her ortamda dile getirdik. Bu çağrımıza kulak veren firmalarımız Konya'nın ekonomide çıtasını yükseltme görevini üstlenmişlerdir. 2009 yılında 8 firmamızın listede yer alması Konya'nın gelişmesi ve kalkınması adına yapılan çalışmalarda başarılı olunduğunun göstergesidir.''
 
Üzülmez, kendilerinin büyümeye ve kalkınmaya yönelik birçok göstergedeki olumlu gelişmelere, ihracat rakamlarındaki artışa rağmen, bulunulan konumu yeterli göremeyeceklerini vurguladı.
 
2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi içinde yer almayı hedefleyen ülkemizin ekonomisine en önemli katkıyı Konya'nın sağlaması için çalıştıklarına işaret eden Üzülmez, ''Konya'mız KOBİ zenginliğiyle önemli bir sektörel çeşitliliğe sahiptir. Ülke sanayisinde, Anadolu'nun en önemli KOBİ merkezlerinden biri olan şehrimizdeki işletmelerimizin şirket birleşmelerini gerçekleştirerek büyük şirket olmaları, kurumsallaşmaya ağırlık vermeleri, markalaşma konusunda daha yoğun çalışmalar yaparak Türkiye ve dünya ekonomisi içerisinde önemli yerlere gelmeleri gerekmektedir. Tüm bunları hayata geçirdiğimiz takdirde ilimiz, sosyo-ekonomik açıdan hedeflediğimiz noktalara ulaşacaktır'' dedi. 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA