• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyanın 50 yıllık su ihtiyacı karşılandı
21 Mayıs 2013 Salı 18:23

Konya'nın 50 yıllık su ihtiyacı karşılandı

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğünün Olağan Genel Kurulu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda yapıldı.
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün Olağan Genel Kurulu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek başkanlığında yapılan toplantıda ilk olarak 2012 yılı faaliyet raporu okundu. Toplantıda Mavi Tünel’den alınacak içme suyu ile ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, bunun Konya’nın en önemli kazanımlarından biri olduğunu söyledi. Proje kapsamında su tahsisi yapıldığını, şehir merkezine önce 50 milyon metreküp, Bozkır Barajı’nın tamamlanmasıyla da 100 milyon metreküp içme suyu verileceğini kaydeden Başkan Akyürek, “Projeyle Konya’nın 50 yıllık içme suyu ihtiyacı giderilmiş oldu. 2050 yılına kadar içme suyu garanti alınırken, yeraltı suyunda seviye düşmesinin de önüne geçilmiş olacaktır. Altınapa Barajımız da tamamen sulamaya ayrılmış olacak. Ayrıca rekreasyon alanı olarak da yeniden düzenlenme imkanına kavuşacak. Konuyla ilgili resmi temel atma törenini kısa süre içinde yapmak istiyoruz” dedi.
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü Olağan Genel Kurulu, gündem maddeleri, 2012 yılı bütçe kesin hesabı ve faaliyet raporunun Genel Kurul üyeleri tarafından kabulü ile sona erdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA