• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyalılar dayanışma gecesinde buluştu
15 Mart 2009 Pazar 00:10

Konyalılar dayanışma gecesinde buluştu

İşte "Konya Kucaklaşıyor" gecesine katılan ünlü isimler...
Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu (KON-FED) ve Konya Genç İşadamları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KOGEYAD) tarafından düzenlenen “Konya Kucaklaşıyor” gecesi Konya Dedeman Otel’de gerçekleştirildi.
 
Ney taksimi ile başlayan geceye, Yargıtay Onursal Başkanı Prof. Dr. Sami Selçuk, Ak Parti Konya Milletvekili Özkan Öksüz, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Konya Valisi Osman Aydın, İstanbul eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ünlü yönetmen Atalay Taştekin ve çok sayıda Konyalı katıldı.
 
Gecede ilk konuşmayı yapan KOGEYAD Başkanı Mustafa Uslu, Konya’nın kucaklaşmaya ve kenetlenmeye ihtiyacı olduğuna dikkat çekerek, dernek olarak her geçen gün daha da büyüdüklerini belirtti.
 
Uslu, “ Bu geceyi düzenlemekteki amacımız, bütün Konyalıları bir araya toplayarak, Konya’nın daha da gelişmesi için herkesimden hemşerilerimizin fikir ve önerilerini almaktır. Burada Konya’nın geleceğini, siyasetini, sorunlarını ve çözüm yollarını konuşacağız. Konya’da her şey var ama sadece kucaklaşma yok. Umut ediyorum ki bu toplantımız Konya’nın birlik ve beraberliği için önemli bir adım olacak. Biz sivil toplum kuruluşları olarak birlik ve beraberlik istiyoruz. Hedefimiz daha güçlü bir Koynadır. Konya dışında yaşayan Konyalılar olarak tek gayemiz, Konya’nın Türkiye’de daha iyi temsil edilebilmesi için çalışmaktır. Bu nedenle de Ankara’da bununla ilgili bir merkez açacağız” dedi.
 
Ayrıca Mustafa Uslu, bu geceleri daha da yaygınlaştıracaklarını kaydederek, İzmir ve İstanbul’da dört gün dört gecelik bir Konyalılar Haftası düzenleyeceklerini  söyledi.
 
KON-FED Başkanı Mehmet Aydoğan da, Konya’yı Konya dışında temsil eden herkese teşekkür ederek, “ 17 yıl önce bu hareketi başlatmak adına girişimde bulunduk ve bugün büyük bir sivil toplum kuruluşu olduk. Biz Konya dışında yaşıyor olsakta, bir yanımız hep Konya’da oldu. Hep Konya’nın ismini daha çok duyurmak için çalıştık. Konya dışında bir Konya lobisi oluşturmak gerektiğine inanıyoruz ve bunun içinde ciddi çalışmalarımız var. Biz Konya’ya yatırım yapmak isteyen herkese destek vermeye her zaman hazırız. Bu tür tanışma gecelerine biz öncülük ettik, bundan sonrada Konyalı yöneticilerden böyle geceler düzenleyerek bize destek vermelerini istiyoruz” diye konuştu.
 
Daha sonra kürsüye gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, Konya’yı geçmişi kadar görkemli bir geleceğe hazırladıklarının altını çizerek, ilerlemenin yolunun birlik ve beraberlikten geçtiğine vurgu yaptı.
 
Başkan Akyürek, “ Konya’yı gelenek ve ilerlemenin, modernleşmenin öncüsü olarak tarif etsek yanlış olmaz. Geçmişi büyük bir kentin yerinde sayması mümkün değildir. Konya artık Türkiye’nin parlayan yıldızı oluyor. Konya, Türkiye’nin en düzenli ve imarlı şekilde gelişen, hizmetlerini en verimli ve ucuz şeklide halkına sunan bir üniversite, sağlık, turizm kentidir. Türkiye’nin bazı illerinde yaptığımız araştırmalarda, çocuğunuzu üniversite eğitimi için hangi şehre gönderirsiniz diye sorduğumuzda Konya cevabını aldık ve bu bizi daha da onurlandırdı. Geçmiş yıllarda Konya’yı 500 bin kişi ziyaret ederken, bu gün bu sayı iki milyonu aşmıştır. Hedefimiz bu sayıyı 5 milyona çıkarmaktır. Konya’nın dünyada Roma ve Paris gibi anılması için çalışacağız. Bize destek vermek isteyen herkese de kapımız açıktır” şeklinde konuştu.
 
Ayrıca Tahir Akyürek, Konya dışından gelen ziyaretçilerin, Konyalı şehitlerin hatıralarının bulunduğu Konya İstiklal Harbi Şehitliği’ni gezmelerini isteyerek, Konya için çalışan herkese teşekkür etti.
 
Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk da, “ Konya büyük bir kent olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Kentler büyüdükçe, sorunları da büyür. Onun için plan ve projelerimizi vaktinde hazırlamalıyız. Konya daha çok gelişebilmesi için yeni yollar bulmalı. Konya’nın tanıtım noksanlığı var, onun için de çoğu yerde yanlış biliniyor. Bu yanlış anlaşılmayı düzeltmek içinde ciddi bir tanıtım çalışması yapılmalı ve Konya, Türkiye ve dünyaya daha doğru tanıtılmalı. Umarım bu tür toplantılar ile Konya’nın sorunlarına çözüm yolları bulabiliriz” ifadelerine yer verdi.
 
Konuşmaların ardından gece, müzik dinletisi ile son buldu.

 

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA