• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyalılar arap sabununu araplara satıyor
02 Haziran 2011 Perşembe 17:47

Konyalılar arap sabununu araplara satıyor

Konya'da, üretim yapan bir firma, halk arasında 'Arap sabunu' olarak bilinen temizlik maddesini Arap ülkelerine ihraç ederek pazar payını genişletiyor.
Konya'da, üretim yapan bir firma, halk arasında 'Arap sabunu' olarak bilinen temizlik maddesini Arap ülkelerine ihraç ederek pazar payını genişletiyor.

9 yıl önce Konya'da küçük bir dükkanda kurulan işletme, bugün 9 farklı sektörde 15 ülkeye ihracat eden bir grup haline geldi. Devlet destekli ihracat portalı "turkishexporter.net"e üye olduktan sonra Orta Doğu'ya ihracata başlayan Gulf Group A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kapar, temizlik ürünlerinin kalitesi nedeniyle yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Kapar, "2002 yılında küçük bir dükkanda kurulan firmamızın ürünleri bugün A ve B tipi marketlerin tamamına yakınında yer almakta. 52 şehirden oluşan bir pazarlama ağımız var. İç pazarda yerimizi güçlendirdikten sonra yurt dışında da kendimize yeni pazarlar oluşturduk. Orta Doğu, Avrupa ve Balkanlara ihracat yapıyoruz. İhracat portalı turkishexporter.net ile çalışmaya başladıktan sonra Ürdün, Fas ve Cezayir'e ürün göndermeye başladık" dedi.
Halk arasında 'Arap sabunu' olarak bilinen temizlik ürününü farklı şekillerde yeniden ürettiklerini ve bu ürünü en çok Arap ülkelerine sattıklarını ifade eden Kapar, "Arap sabununu, Araplara satıyoruz. Bu sabuna en çok Arap ülkelerinden talep var. Farklı şekillerde üretmeye başladık. Ve büyük ilgi gördü. Özellikle Fas ve Tunus'a bu ürünü yetiştiremiyoruz" diye konuştu.

Ürün portföylerini sürekli geliştirdiklerini belirten Kapar, "Yaşamı kolaylaştıran ürünler üretiyor ve piyasa çıkarıyoruz. Ev yaşamında, sosyal yaşamda pratik ürünlerimiz çok talep görüyor. 5 erkek arkadaşımızla imalatını gerçekleştirdiğimiz son deterjan ise kadınlarımızı büyük bir dertten kurtaracak. Bu ürün sayesinde her noktada temizlik yapılabilecek. Camlar, parkeler, ahşap eşyalar, duvarlar, halılar aklınıza ne geliyorsa silinebilecek. Tek kutuda büyük bir güç var. Hem zamandan tasarruf yapmış olacaklar hem de ekonomiden. Herkes kullanabilsin diye bu ürünümüzün fiyatını da minimize ettik" şeklinde konuştu.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA