• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyalı tekstilcilerin devletten isteği
22 Mayıs 2010 Cumartesi 10:38

Konyalı tekstilcilerin devletten isteği

Okul kıyafeti sektörü, okullarda serbest kıyafet uygulamasının bir yıl daha ertelenmesini istiyor.

Okul kıyafeti sektörü, okullarda serbest kıyafet uygulamasının bir yıl daha ertelenmesini istiyor.
    

Konya Tekstil Konfeksiyon Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (KOTİAD) Başkanı Bekir Dikici, Konya'nın, İstanbul, Bursa ve Gaziantep ile okul kıyafeti sektöründe başı çeken iller arasında yer aldığını söyledi.
    

Konya'da sadece okul kıyafeti alanında faaliyet gösteren irili ufaklı çok sayıda firmanın bulunduğunu, bu firmaların her birinin yıllık en az 500 bin liralık imalat yaptığını ifade eden Dikici, çok sayıda ilden sipariş aldıklarını anlattı.
    

Okul kıyafeti sektörünün tekstil sektöründe önemli bir paya sahip olduğuna dikkati çeken Dikici, 2010-2011 eğitim-öğretim yılından itibaren tüm ilköğretim okullarında okul kıyafetlerinin tamamen serbest bırakılacağına yönelik haberleri hatırlatarak, okullarda serbest kıyafet uygulamasının yürürlüğe girmesiyle sektörün sıkıntılı bir sürece gireceğini öne sürdü.
    

Okul kıyafeti sektöründe faaliyet gösteren firmaların yeni eğitim-öğretim dönemi öncesi üretimlerini tamamladıklarını ifade eden Dikici, ''Birçok firma, gelecek yılki eğitim-öğretim dönemi için okul kıyafetleri üretimini neredeyse tamamladı'' dedi.
 
-''1 YIL ERTELENMELİ''-
 
Üretimini tamamlayan firmaların okul sezonunu beklediğini anlatan Dikici, şunları kaydetti:''Ancak eğer uygulama yürürlüğe girerse ceket, pantolon, gömlek, etek, yelek ve kravat gibi sadece öğrenciler için üretim yapan firmaların ürünlerini satma şansları kalmayacak. Uygulamanın yürürlüğe girmesi demek stoklardaki bütün ürünlerin çöpe gitmesi demek. Çünkü bu ürünlerin piyasa satılması mümkün değil. Mevcut stoklar eritilmeden uygulamanın yürürlüğe girmesi bir çok firmanın kepenk kapatması anlamına geliyor. Ayrıca uygulamanın yürürlüğe girmesi iş gücü, istihdam ve ciddi miktarda katma değer kaybına neden olacaktır.''
    

Dikici, uygulamaya karşı olmadıklarını ancak üreticiye zaman tanınması gerektiğini vurgulayarak, ''Uygulama en az 1 yıl ertelenmeli'' dedi.
    

Diğer yandan serbest kıyafete geçilmesi halinde, öğrenciler arasında statü farklılığı oluşacağını öne süren Dikici, bu durumun psikolojik sıkıntılara yol açacağını savundu.
    

Dikici, gelir düzeyi yüksek olan öğrencilerin markalı ve daha kaliteli ürünlere yöneleceğini, bu kıyafetleri alamayan öğrencilerin ise bu durum karşısında mutsuz olabileceklerini söyledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA