• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyalı öğrenci Türkiyeyi temsil edecek
01 Haziran 2011 Çarşamba 11:21

Konyalı öğrenci Türkiye'yi temsil edecek

Konya Meram Mesleki Eğitim Merkezi öğrencisi Alican BOYACI Türkiye 1. olarak eylül ayında İngilterenin başkenti Londrada yapılacak olan Dünya Beceri Yarışmasında (WorldSkills İntenational )..
Ulusal Beceri Yarışmaları Organizasyonu (Skills Turkey) kapsamında 25-30 Mayıs 2011 tarihinde Ankara Altınpark  (ANFA) fuar alanında sekiz dalda gerçekleştirilen yarışmaya Kuyumculuk ve Mücevher işlemeciliği dalında katılan Konya Meram Mesleki Eğitim Merkezi öğrencisi Alican BOYACI Türkiye 1. olarak eylül ayında İngiltere’nin başkenti Londra’da yapılacak olan  Dünya Beceri Yarışmasında (WorldSkills İntenational ) Ülkemizi temsil etmeye hak kazanmıdı. 
 
Ulusal Beceri Yarışmaları (Skills Turkey) Organizasyonu; Mesleki ve Teknik Eğitimde Dünya ülkeleri ile aynı platformda biraraya gelerek mesleki deneyimlerini paylaşmak ve karşılaştırma yapabilmek amacıyla Avrupa ve Dünya ülkeleri ile aynı kriterlerde gençlerin mesleki becerilerinin değerlendirileceği ulusal yarışmalar düzenleyen beceri yarışmaları organizasyonuna sekiz dalda yarışmaya katılan ülkemiz Milli Eğitim Bakanlığı ve sektör temsilcilerinin himayesinde 25-30 Mayıs 2011 tarihinde Ankara Altınpark  (ANFA) fuar alanında gerçekleştirilen yarışmayla Ülkemizi temsil edecek yarışmacılarını belirlendi.
 
Yarışmacılar arasında bir önceki yılın birincisi, üniversite öğrencileri ve sektörün 15-22 yaş grubunda en başarılı isimleri arasında  Meram Mesleki Eğitim Merkezi öğrencisi Alican BOYACI  birinci oldu.

Yarışmayla ilgili bilgi veren Meram Mesleki eğitim Merkezi Müdürü ve Ekip Lideri  Emin ALPEREN  “Dünya Beceri Yarışmaları (WorldSkills İntenational ) yapıldığı 1946 yılından itibaren üye olan her ülkede Devlet Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen büyük bir organizasyondur. Bu organizasyonun Türkiye Beceri yarışmasında birinci olan  öğrencimiz Alican BOYACI’ yı ve beraberinde yarışma boyunca refakat eden okulumuz öğretmeni Oğuz AKAY ‘ı tebrik ediyorum. Öğrencimizin yetişmesinde emeği olan ustasını ve öğretmenlerimizi de kutluyorum. Böyle büyük bir organizasyonda  Konya’yı temsil ederek birinci olmaktan ve  Ülkemizi Dünya çapında temsil edecek olmaktan dolayı büyük bir heyecan ve mutluluk duymaktayız. İnşallah Londra’da yapılacak olan  yarışmada da Ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek iyi bir dereceyle döneceğimize  inanıyoruz” dedi.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA