• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyalı lokantacıların yüzü gülüyor
17 Aralık 2014 Çarşamba 13:45

Konyalı lokantacıların yüzü gülüyor

Şeb-i Arus törenlerine katılmak ve Hazreti Mevlana'yı ziyaret etmek amacıyla Konya'ya gelenler, kentin en ünlü lezzeti etliekmeği yemeden ayrılmıyor

Şeb-i Arus için Konya'ya gelen Mevlana dostları, kentin en çok bilinen lezzeti etliekmeği yemeden dönmüyor.

Mevlana'nın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri'nin başladığı 7 Aralık'tan bugüne Konya'daki lokantalar büyük bir yoğunluk yaşıyor. Müze etrafı ve Mevlana Caddesi yerli ve yabancı turistlerle dolup taşıyor. 

Mevlana Müzesi'ni ziyaret edenler, vakit kaybetmeden yakınlardaki  etliekmek salonlarına koşuyor. Tavsiye üzerine özel lokantalara yönelenler de oluyor, buldukları ilk iş yerinde etliekmeği tatmak isteyenler de.

Ününü duydukları ya da uzun süredir tadına hasret kaldıkları Konya etliekmeğini yemeye gidenler, Selçuklu'ya başkentlik yapmış bu kentin mutfağının, çok lezzetli ama fazla bilinmeyen diğer tatlarıyla da karşılaşıyor. 

- Konya böreği, bamya çorbası ve Konya kebabı

Et ve peynirin bir arada kullanıldığı pide çeşidi olan, "karışık" olarak da bilinen Konya böreği, peynirli börek, bamya çorbası ve Konya kebabını tadanlar en az etliekmek kadar bu yemeklere de hayran kalıyor.

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı ve Konya Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mevlana Haftası'nın başladığı günden itibaren çok büyük bir yoğunluk yaşadıklarını ifade ederek, bunun diğer esnafa da olumlu yansıdığını söyledi.

- Lokantalar dolup taşıyor

Dolu dolu bir hafta geçirdiklerini ifade eden Karamercan, Mevlana Müzesi'ni ziyarete gelenlerin ikinci durağının etliekmek lokantaları olduğunu, iş yerlerinin bazen yoğunluğa cevap vermekte zorlandığını belirtti.

Etliekmek için lokantalara gidenlerin Konya böreği (karışık), peynirli börek, bamya çorbası, Konya kebabıyla da buralarda tanıştıklarını dile getiren Karamercan, onların tadına da hayran kaldıklarını vurguladı.

Karamercan, "Etliekmeğimiz, Konya böreğimiz, bıçak arası, peynirli börek, fırın kebabı, bamya çorbamız, geçmişi binlerce yıl geriye uzanan Konya mutfağının en önemli çeşitleri. Konya'ya gelip de etliekmeğimizi yemeden giden yok. Çok dolu dolu geçiyor. Konya esnafı olarak çok mutluyuz" dedi.

Mevlana Müzesi yakınında etliekmek fırını olan Rasim Dağ da yerli ve yabancı turistlerin bu özel damak tadına büyük ilgi gösterdiklerini söyledi. Dağ, "İşlerimiz bugünlerde daha çok. Konya'ya gelen etliekmek yemeden gitmez. Etliekmek dışında Konya böreği ve peynirli böreğimiz var. Mevlana törenlerine gelenler mutlaka etliekmek veya börek yer" diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA