• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyalı, kutsal topraklara akın ediyor
30 Aralık 2011 Cuma 11:11

Konyalı, kutsal topraklara akın ediyor

Diyanet ve turizm şirketlerinin listelerini açıklamalarının ardından umre yapmak isteyen vatandaşlar adeta sıraya girdi.
Umre ziyaretlerine olan ilgi her geçen yıl daha da artıyor. Diyanet ve turizm şirketlerinin listelerini açıklamalarının ardından umre yapmak isteyen vatandaşlar adeta sıraya girdi.
 
Özellikle Mart ayında gerçekleştirilecek ziyarete talebin yoğun olması nedeniyle firmalar yeni planlamalar yapmaya başladı.

2012 yılının bahar döneminde umre yapmak isteyenleri tatlı bir heyecan sardı. Konyalı binlerce vatandaş bu yıl da umre için kutsal topraklara akın edecek. Fiyat listelerinin açıklanmasının ardından kutsal topraklara gitmek isteyen vatandaşlar adeta sıraya girdi. Hac ve umre organizasyonu yapan turizm şirketlerinde yoğun bir çalışma göze çarpıyor. Nuri Doğan Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Doğan, umreye gitmek isteyenlerin karşısına farklı alternatiflerle çıktıklarını belirtti. Her yıl yüzde 100’e yakın bir talep artışıyla karşılaştıklarını ifade eden Doğan, şunları kaydetti:
“Umreye gitmek isteyen vatandaşlarımızın karşısına bütçelerine uygun farklı alternatiflerle çıkıyoruz. Ekonomik ve normal paketlerin yanı sıra 4 yıldızlı ve 5 yıldızlı otel seçeneklerini de sunuyoruz. Konya’dan direkt uçuşlarla umrecileri Medine’ye götürüyoruz. Kutsal topraklarda sağlık hizmetinden yemek kalitesine, konforlu ulaşımdan yer hizmetlerine, Cidde gezisinden Cirane ve Hudeybiye umrelerine kadar birçok konuyu en ince ayrıntısına kadar planladık. Gerek firma yöneticileri olarak bizler, gerek özel doktorumuz ve gerekse rehberlerimizle kutsal topraklarda 24 saat hizmet vermekteyiz. Umrecilerimizin hiçbir sorunla karşılaşmamaları ve sadece ibadetlerini düşünmeleri amacıyla görevimizi eksiksiz yerine getirmekteyiz. Hizmet kalitesinden asla taviz vermiyoruz” dedi.
 
Umre Fiyatları Belirlendi
 
2012 Umre kayıtları 2 Ocak Pazartesi günü başlıyor. Altı kategoride belirlenen umre turları için fiyatlar belirlendi.
 
Otel tipi, normal tip ve ekonomik tip olmak üzere 3 ayrı kategoride umre hizmeti sunan Diyanet İşleri Başkanlığı, konaklama süresine göre altı farklı fiyat seçeneği belirledi.
Kahvaltı,  akşam yemeği, rehberlik, irşat ve transfer gibi hizmetlerin ücretsiz verildiği umre turları 895 Euro’dan başlıyor. Kayıtların hem müftülüklerden hem de internetten yapılabileceği sistemde, 2 ve 3 kişilik odalar tercih edilebiliyor. Ramazan ayı umre programı ise ilerleyen tarihlerde açıklanacak.
 
Umreye gitmek isteyen vatandaşlar, fiyatlar ve kayıt şartları ile ilgili tüm detayları Diyanet İşleri Başkanlığı Web sitesinden ve müftülüklerden öğrenebilecekler.
Diyanet İşleri Başkanlığı, 2011 yılında 410 bin kişiyi umre turları ile kutsal topraklara ulaştırmıştı.... ...
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA