• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyalı işadamının lüks otoda tutkusu: Audi
27 Mayıs 2010 Perşembe 14:32

Konyalı işadamının lüks otoda tutkusu: Audi

Konyalı sanayici ve iş adamlarının lüks araçlar içinde Audi marka otomobillere gösterdiği yoğun ilgi, sadece Türkiye'de değil, Audi'nin Almanya'daki üst düzey yöneticilerinin de dikkatini çekti.

Konyalı sanayici ve iş adamlarının lüks araçlar içinde Audi marka otomobillere gösterdiği yoğun ilgi, sadece Türkiye'de değil, Audi'nin Almanya'daki üst düzey yöneticilerinin de dikkatini çekti.
    

Audi'nin Konya bayisi Attarlar Otomotiv A.Ş. Genel Müdürü Gürhan Attar, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, markanın Konya'daki bayisini 2005 yılında açtıklarını, bugüne kadar da satış grafiğinin sürekli arttığını söyledi.
    

Prestij ve konforu ön planda tutan Konyalı sanayici ve iş adamlarının son yıllarda, sattıkları araçlardan, özellikle A6 2.0 TDI modeline büyük ilgi gösterdiklerini dile getiren Attar, ''Bu ilgi satışlarımızı artırdı. Bazı yıllar satışlarımız, Konya'da en önemli 2 lüks araç markasının satışlarını bile katladı'' dedi.
    

Attar, geçen yıl Konya'da toplam 194 adet Audi marka araç sattıklarını, bu rakamın bölge bazındaki satış potansiyeli düşünüldüğünde dikkate değer olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:''Şu anda satışlarımız çok iyi durumda, siparişleri karşılamaya çalışıyoruz. Audi satışlarında Konya olarak gösterdiğimiz performansla diğer illerin önüne geçtik. Konyalı iş adamlarının Audi markasına ilgisi nedeniyle şu an Türkiye'deki bu markanın bayileri içinde, satış potansiyeline göre en iyi performansı gösteren il olduk. Bu durum, Audi Türkiye yetkililerinden övgü ve tebrik almamızı sağladı. Ancak daha da önemlisi, yüksek satış performansımızın Audi'nin Almanya'daki merkezinde görev yapan üst düzey yöneticilerinin de dikkatini çektiğini öğrenmek bizi daha da mutlu etti.''
    

Herkesin, bu satış başarısının altında yatan nedenleri merak ettiğini dile getiren Attar, ''Öncelikle bu başarı markamızı tercih eden, çoğunluğunu sanayici ve iş adamlarımızın oluşturduğu Konyalı müşterilerimize ait... Ancak markanın müşteriye sağladığı prestij, satışta ve satış sonrasındaki hizmet, kaliteli işçilik, araçların 2. el değerini rakiplerine göre daha çok koruması, önden çekiş ve yakıt ekonomisinin de başarımızda önemli rol oynadığını düşünüyoruz'' dedi.
    

Attar, bu yıl, geçen yılki satış rakamını geçip 200 araç sayısını aşmayı hedeflediklerini belirterek, ''Konya'da sattığımız araçların yaklaşık yüzde 70'ini, 170 beygir gücündeki A6 2.0 TDI modeli oluşturuyor. Şu an ikinci el araç soran da çok ancak satmak için araç bulmakta zorlanıyoruz'' diye konuştu.
    

Konya'da ikinci el lüks otomobil satışı yapan Has Otomotiv firmasının ortaklarından Mehmet Çenesiz de, Audi markasının ikinci elinin Konya'da yoğun ilgi gördüğünü söyledi.
    

Çenesiz, talep doğrultusunda, Türkiye'nin her yerinden ikinci el lüks otomobil getirip Konya'da sattıklarını belirterek, ''Konyalı'nın Audi'ye ve benzer lüks otomobil araçlara gösterdiği ilginin altında bizce yakıt ekonomisi ve konfor yatıyor. Bu tercihi yapan kişi, hem lüks ve prestijli bir otomobile binmiş hem de yakıta daha az para harcamış oluyor. Yani Konya'daki lüks araç tutkunları yakıt ekonomisini daha çok ön planda tutuyor'' diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA