• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyalı işadamı kolları sıvadı
28 Şubat 2012 Salı 15:24

Konyalı işadamı kolları sıvadı

İsminin açıklanmasını istemeyen Konyanın tanınmış bir işadamı, üretimini Konya'da yapmayı planladığı Türkiyenin ilk sivil yerli helikopterini hayata geçirmek için projesine start verdi.

İsminin  açıklanmasını istemeyen Konya’nın tanınmış  bir işadamı, üretimini Konya’da yapmayı planladığı Türkiye’nin ilk sivil yerli helikopterini hayata geçirmek için projesine start verdi.

 Kendi tarifine göre Türk Sivil Havacılık tarihinde çığır açacak projesini  “Uçak-Helikopter olarak tanımlayan Konyalı işadamı, projenin tamamlandığını ve hayata geçirmek için gerekli  girişimlere başladığını belirtti. İlk aşamada yüzde 60’nın yerli 40’nın ise ithal malzemeler ile üretime geçileceğini de belirten Konyalı girişimci, amacının Türk Sivil Havacılığı’nda çığır açarak,  Türkiye’de yerli helikopterle seyahat edilebilmeyi sağlamak olduğunu söyledi. Hayata geçirmeyi planladığı yerli helikopterin üretimini Konya’da  yapacağını ifade eden Konyalı girişimci, zamanla Konya’dan dünyaya helikopter ihraç edeceklerini söyledi.  İlk aşamada spor, eğitim amaçlı olarak hayata geçireceği ilk yerli üretim sivil helikopteri, projenin ikinci aşamasında ise savunma sanayisinde ve ticari amaçla üretim yapılacağının müjdesini verdi.

Konyalı girişimci, yakın bir tarihte basın toplantısı düzenleyerek Türk Sivil Havacılık tarihi için büyük önem arz eden projesini kamuoyuna duyaracapını ifade etti.

YORUMLAR
Tebrikler....
Mehmet Bilici
Bu tür girişimler en başta ülkemize daha sonra Konyamıza büyük kazançlar sağlar... Bu tür girişimcilere Konyalı olarak destek vermemiz lazım... Yalnız bu girişimci kim?
188.56.58.20
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA