• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyalı imamın büyük tutkusu
14 Mayıs 2010 Cuma 14:25

Konyalı imamın büyük tutkusu

Çeyrek asırlık İmam Muhsin Kaleli, çoğunluğu cami resimlerinden oluşan ikinci resim sergisini açmaya hazırlanıyor.
Çeyrek asırlık İmam Muhsin Kaleli, çoğunluğu cami resimlerinden oluşan ikinci resim sergisini açmaya hazırlanıyor.
 
Konya'da çocukluğundan itibaren pastel ve yağlı boya ile resimler yapan Muhsin Kaleli, 2. resim sergisini açmak için çalışmalarına devam ediyor. Konya'da imamlık yapan Muhsin Kaleli, Konya Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde açtığı ilk kişisel resim sergisinden sonra 2. resim sergisini Konya İnce Minare Müzesinde açmaya hazırlanıyor.
 
Resim merakının ilkokuldan itibaren başladığını belirten imam Muhsin Kaleli, "İmam olmam nedeniyle, çok sevdiğim cami resimlerine ağırlık verdim. Kendi kültürümüz olduğu için büyük ustaların eserlerini, resime taşıyarak ortaya çıkarıp yapmaya çalıştım." dedi.
 
Resim sanatının aşk istediğini kaydeden Ressam Kaleli, kendisinde bu aşkın çocukluğunda başladığını ifade ediyor. Kaleli, "İlkokuldan itibaren resim çizmeye başladım. Çizdiğim resimleri öğretmenlerim beğeniyorlardı ve beni resim yapma konusunda teşvik ediyorlardı. İmam Hatip Lisesi'nde okurken de resim yapmaya devam ettim. Ardından İzmir'de İlahiyat'ta okurken de resim yapmayı bırakmadım. Resim bende adeta bir tutku oldu. 2005 yılında ünlü Azerbaycanlı Ressam İbrahim Rzayev ile tanıştım ve onun atölyesine gitmeye başladım. Kendisinden resim konusunda teknikler öğrenmeye başladım. Birçok karma sergiye katılmama rağmen, ilk kişisel sergimi açma fırsatı bulduğum içinde çok mutluyum" diye konuştu.
 
"ÇOCUĞU RESİM BÖLÜMÜNDE OKUYOR"
 
Aynı zamanda Meram Yorgancı Camii'nde imamlık görevini de devam ettiren Ressam Muhsin Kaleli, sabahtan öğle namazına kadar Ressam İbrahim Rzayev'in atölyesine gittiğini belirtiyor. Evinde ise oluşturduğu çalışma odasında resimlerine devam ettiğini vurgulayan Kaleli, "Resim çalışmalarımı evde de devam ettiriyorum. Ailemi de ihmal etmiyorum. Çünkü onlar her şeyden önce geliyor. Fakat belli bir süre sonra ailemde resme ilgi duymaya başladı. Çocuğum bir tanesi resme o kadar ilgi duydu ki kendisi resim bölümüne gitmek istedi. Şuan da resim bölümünde okuyor. Bu kişisel sergimin açılışında da kendilerinin büyük katkısı vardır" şeklinde konuştu.
 
SERGİ 18-24 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA İNCE MİNARE MÜZESİ'NDE
 
İnce Minare Müzesi'nde sergi açaçak olmasının kendisini çok mutlu ettiğini belirten Kaleli, "ince minarede eskiden hadis dersleri ve dini ilimler verilirdi. O atmosfere sahip bir yerde de resim sergisi açmak beni çok mutlu etti. ilk sergim büyük beğeni topladı. Hatta camii cemaatim bir araya toplanıp resim sergisini gezmeye geldi. 2. sergim 18-24 Mayıs arasında açık kalacak tüm sanat severleri bekliyorum." ifadelerini kullandı.

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA