• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyalı halk ozanları dedikoduları tiye aldı
22 Aralık 2012 Cumartesi 15:48

Konyalı halk ozanları dedikoduları tiye aldı

Derbent ilçesinde düzenlenen 3. Çiğ Köfte Buluşması'na katılan halk ozanları, kıyamet dedikodularını sazları ve sözleriyle tiye aldı.
Derbent ilçesinde düzenlenen 3. Çiğ Köfte Buluşması'na katılan halk ozanları, kıyamet dedikodularını sazları ve sözleriyle tiye aldı.
     Halk Ozanı Zikri Aliyar, Belediye Kahvehanesi'nde gerçekleştirilen buluşmada, Maya takviminin milattan çok önceki bir takvim olduğunu belirterek, ''Rasulullah'a bildirmeyen Allah, bunu maya takvimine nasıl bildiriyor- Kıyametin ne zaman kopacağını ancak Allah bilir'' dedi.
     Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, çiğ köfte buluşmalarını özellikle 21 Aralık tarihine denk getirdiklerini söyledi.
     Acar, bu tarihi seçmelerindeki temel amacın kıyametin kopacağı senaryolarını safsatadan ibaret olduğuna dikkati çekmek olduğunu ifade etti.
    
     -Aladağ Kayak Merkezi'nin hızlandırılması için Başbakan'a dosya sunuldu-
    
     Belediye Başkanı Acar, Aladağ Kayak Merkezi Projesi'nin hızlandırılması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Konya ziyareti sırasında konuyla ilgili bir dosya sunduklarını söyledi.
     Bu projenin sadece Konya için önemli olmadığını dile getiren Acar, şunları kaydetti:
     ''İstanbul'un çılgın projesi gibi bu da bizim çılgın projemiz. Hayata geçtiğinde İç Anadolu'nun büyük bir projesi olacak. Yani, İç Anadolu'yu da yakından ilgilendiren bir proje. Hızlı tren sayesinde Başkentliler bile bu proje devreye girdiğinde hafta sonları çok kısa sürede Aladağ'a kayak yapmak için gelebilecek.'' AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA