• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyalı gaziler Kıbrısı unutmadı
20 Temmuz 2009 Pazartesi 13:13

Konyalı gaziler Kıbrıs'ı unutmadı

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şube Başkanı Yaşar Öner, Kıbrıs Barış Harekatı'nın Kıbrıslı Türkleri Rum vahşeti ve katliamından kurtardığını söyledi.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şube Başkanı Yaşar Öner, Kıbrıs Barış Harekatı'nın Kıbrıslı Türkleri Rum vahşeti ve katliamından kurtardığını söyledi.
 
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 35. yıldönümünü kutlamak ve şehitleri anmak için dernek binasında düzenlenen toplantıda konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şube Başkanı Yaşar Öner, Kıbrıs'ta geri dönüşün asla düşünülmemesi gerektiğini bildirdi. Öner, "Kıbrıs'ı ilhak ederek Türkiye'yi batıdan güneye kuşatmak ve bu suretle Türkiye'nin yaşam alanını daraltmak isteyen Yunanistan, 15 Temmuz 1974'de darbe yaptırarak adaya kan ve gözyaşı getirmiştir. Bu darbe aslında Türkleri yok etmeye yöneliktir. Bu gelişmeler üzerine Londra ve Zürih Antlaşmaları gereği garantör ülke olan Türkiye Kıbrıs'ta barışı tesis etmek, soydaşlarımızın güvenliğini sağlamak ve Türkiye'ye yönelik Yunan tehdidini bertaraf etmek için adaya müdahale etmek zorunda kalmıştır. 20 Temmuz 1974 günü Türk ordusu havadan indirme, atma ve çıkarma ile başarılı bir harekat icra etmiştir. Kıbrıslı mücahitler de Türk ordusuyla birlikte kahramanca savaşarak görevlerini en iyi şekilde yerine getirmişlerdir. Bu harekat Kıbrıslı Türkleri Rum vahşeti ve katliamından kurtarmıştır. Kıbrıslı Türkler 20 Temmuz 1974'den beri kendi vatanlarında hür ve korkusuzca yaşamaktadır. Kıbrıs'ta geri dönüş asla düşünülmemelidir. Kanla alınan toprak artık vatan toprağıdır. 35 yıl sonra yine coşkuluyuz. Bu ülkeye savaş meydanlarında hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz" dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA