• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyadan yüzde 80in üzerinde evet
08 Eylül 2010 Çarşamba 23:31

Konya'dan yüzde 80'in üzerinde 'evet'

Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, halkoylaması ile ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında Konyanın referandumda yüzde 80in üzerinde 'EVET' oyu alarak lokomotif iller arasında olacağını söyledi
Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, halkoylaması ile ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında Konya’nın referandumda yüzde 80’in üzerinde 'EVET' oyu alarak lokomotif iller arasında olacağını söyledi
 
Mustafa Kabakçı; “Konya referandumda lokomotif iller arasında”
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı yazılı bir açıklama yayımlayarak yaklaşan referandum için değerlendirmede bulundu. Açıklamasına; “Mübarek Ramazan Ayı’nın sonuna gelmemiz nedeniyle bayrama hazırlanan ülkemiz, bir de 12 Eylül’de ‘Demokrasi Bayramı’ yaşayacaktır” diyerek başlayan Mustafa Kabakçı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 24 Temmuz 2010 tarihinde tatile girmesi ile başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm milletvekilleri ile beraber beldelere ve ilçelere ziyaretler yaptıklarını ve buralarda halk ile iç içe bulunduklarını söyledi. Bu süreçte çok olumlu izlenimler edindiklerinin altını çizen Kabakçı; “Gerek yapılan bu toplantılarda gerekse de ülke genelinde yapılan mitinglerde halkımızın demokrasi şölenine hazır olduğunu gördük. Referandum sonucundan ülke genelinde yüzde 55–60 bandında bir oranla Evet çıkacağını düşünüyorum. Bu oranın Konya’mızda ise yüzde 80’in üzerinde olacağını ve Konya’mızın Referandum’da Lokomotif iller arasında olacağına inancım tamdır” ifadelerini kullandı.
 
Mustafa Kabakçı; “Muhalefet partileri süreci sabote etmeye çalıştı”
Muhalefet partilerinin Referandum sürecini sabote etmeye yönelik çalışmalarını dile getirerek bu konudaki sitemini ileten AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, anayasa değişikliğine bir AK Parti projesi ve Ak Parti Anayasası şeklinde yaklaşmaları, olayı bir seçim havasına sokmaları ve mitinglerde seçim vaatlerinin havada uçuşmasını “Muhalefetin düştüğü acziyeti göstermektedir” şeklinde nitelendirdi ve gerekçesini ise şu cümle ile özetledi; “Çünkü paketin içeriğine yönelik eleştirebilecekleri bir nokta olmadığını yaptıkları açıklamalarda hep berber gördük”
 
Mustafa Kabakçı; “
“Bu bir AK Parti’ye güven oylaması da değildir” diyen Mustafa Kabakçı, pakete destek vereceğini ve Evet diyeceğini açıklayan Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, STK’lar, Hak-İş Sendikası, sanatçılar ve aydınların yanlış bir karar vermeyeceğini söyledi. Kabakçı; “Bunu AK Parti anayasası olarak adlandırmak ve referandumu güvenoyu meselesine getirmek tamamen sulandırma çabasıdır. Son birkaç yıldan beri ülkemizde bir istikrar var. Türkiye her alanda değişiyor, gelişiyor, büyüyor ve güçleniyor. Ak Parti 2007 seçimlerinde yüzde 47 oy almasına rağmen, cumhurbaşkanlığı ile ilgili referandumda yüzde 69'la ‘Evet’ çıktı. Bunların hepsi tabii ki de AK Parti’nin oyları değil, AK Parti dışında diğer partilerden gelmiştir, halkımız demokrasinin gereği olarak Cumhurbaşkanı'nı ben seçerim ifadesini kullanmıştır, İnşallah 12 Eylül’de de darbe anayasasının değiştirilmesine Evet oyu kullanacaklardır. Bizim burada tüm parti seçmenlerine saygımız var. Evet diyen de Hayır diyen de bizim vatandaşımız, Sonuçta kazanan ülkemiz ve demokrasimiz olacaktır. Halkımızın sağduyusuyla hareket edeceğine ve Demokrasimizin bir adım daha gelişmesine zemin hazırlayacak Evet kararını vereceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA