• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya’dan Suriye’ye Yardım Tırı
31 Aralık 2013 Salı 13:45

Konya’dan Suriye’ye Yardım Tır'ı

İHH-AYDER Ve Genç Müsiad Konya Şubesi tarafından başlatılan yardım kampanyasıyla hazırlanan bir tır dolusu erzak, Suriye’ye Gönderildi
İHH-AYDER ve Genç MÜSİAD Konya Şubesi tarafından başlatılan yardım kampanyasında hazırlanan bir TIR dolusu erzak, iç savaşın yaşandığı Suriye’ye gönderildi.
İHH-AYDER Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Erdim, yola çıkacak olan TIR'la birlikte Konya’dan giden beşinci yardım TIR'ı olduğunu ifade etti. İHH-AYDER olarak 2011 Mart’ından bu yana bölgede insani yardım çalışmalarına devam ettiklerinin altını çizen Erdim, “Bu kirli savaşta mazlumlardan yana olmaya devam ediyoruz. Birkaç gün içinde 3 tane daha TIR'ımız hazırlanıyor. İnşallah 2013 yılını 61 TIR'la bitireceğiz. 2014’e de yeni çalışmalarla başlayacağız. Yardım TIR'ının içinde bebe bisküvisi, çeşitli konserveler ve diğer gıda maddeleri var. Bölgede en çok ihtiyaç olan yatak ve battaniye var. Bölgeden yeni aldığımız haberlere göre kuru gıda, bakliyat, un, şeker, bebek maması, bisküvi, soba ve ilaç ihtiyacı da çok fazla. Bundan önce de gönderdiğimiz 4 TIR ve bu tır Şam’ın Doğu Guta bölgesine gidiyor. Bu 58’inci TIR'ımızı da buraya göndereceğiz. İnsanların açlıktan sokak hayvanlarını tüketmeye mecbur kaldığı bir bölge burası. Allah’a hamdolsun buraya da İHH olarak ulaştık. Konya halkının desteklerinin devam etmesini diliyorum” dedi.
Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Özbuğday ise, “Komşusu açken tok yatan bizden değildir, düsturuyla yönetimimizde aldığımız karar üzerine Suriye’de açlık ve sefalat çeken, zulüm altında inleyen kardeşlerimiz için bir nebze olsun katkıda bulunmak istedik. Üyelerimizle birlikte Suriye’ye yardım kampanyası başlattık. Burada MÜSİAD Konya Şubemizin de bize verdiği desteğe mutlaka değinilmesi gerekir. Allah’a hamdolsun böyle üyelerimiz ve yönetimimizle birlikte 1 TIR'lık yardım organizasyonunu tamamladık. Bugün de uğurlayacağız” diye konuştu.
(SA-FM-GS-Y)
YORUMLAR
konya
ibrahim şimşek
birazda konya da ki kendini açıklamayan fukaralara yardım etseniz
31 Aralık 2013 Salı 18:26
85.105.216.106
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA