• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyadan Strasbourga yürüyecek
26 Şubat 2010 Cuma 12:02

Konya'dan Strasbourg'a yürüyecek

Konya'nın Beyşehir ilçesinde trafik kazasında kızını kaybeden ve sürücülere verilen cezayı az bulan Şahin Güner, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin bulunduğu Strasbourg kentine yürümeye hazırlanıyor.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde trafik kazasında kızını kaybeden ve sürücülere verilen cezayı az bulan Şahin Güner, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin bulunduğu Strasbourg kentine yürümeye hazırlanıyor.

Selçuk Üniversitesi Beyşehir Meslek Yüksekokulu 2. sınıf öğrencisi kızı Damla Güner'i (21), geçen yıl meydana gelen trafik kazasında Şahin Güner, daha sonra kızının ölümüne sebep olduğunu iddia ettiği her iki sürücü hakkında hukuk mücadelesi başlatmıştı. Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada kızının ölümüne neden olan sürücülere toplam 30 bin lira para cezası verilirken, bu cezanın da 24 taksitle ödeneceğinin hükmedilmesi üzerine bu karara karşı çıkan ve temyize giden Şahin Güner, verilen cezayı az bularak protesto etmek üzere bir süre sonra ikamet ettiği İzmir Seferihasar ilçesinden Ankara'ya elinde Türk bayrağı ile yürüyüş başlatmış, ardından Adalet Bakanlığı önüne gelerek siyah çelenk bırakmıştı.

KIZININ ORGANLARINI BAĞIŞLAMIŞTI
Kızının ölümünün ardından organlarını da bağışlayarak birçok hastaya yaşam umudu olmasını sağlayan baba Şahin Güner, bugün tekrar Beyşehir ilçesine geldi. Beyşehir Devlet Hastanesi'ne giderek acil serviste 21 Mart'ta meydana gelen trafik kazası sonucu kızına yönelik tıbbi müdahaleye ilişkin evrakları başhekimlikten temin eden baba Güner, kazanın yaşandığı gün acil serviste nöbetçi doktor tarafından tomografi istenmesine rağmen, tomografi çekilmeden kızının Konya'ya sevk edildiğini ileri sürerek, kızının
ölümünde bazı sağlık çalışanlarının da kusuru olduğuna inandığını, bu yüzden hastane ve ilgililer hakkında maddi ve manevi tazminat davası açacağını söyledi.

Beyşehir Adliyesi önüne gelerek konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu belirten Güner, kazayla ilgili verilen kararın Yargıtay'ta halen temyiz aşamasında ve sonuçlanmak üzere olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Şu an Yargıtay'ın vereceği bu konudaki kararı bekliyorum. Ama umduğum sonucu alamayacağımı düşünüyorum. Türk adaletine olan güvenim yıkıldı. Bu yüzden kararın çıkmasının ardından konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacağım. 5 Mayıs tarihinde ise İzmir'den mahkemenin bulunduğu kent olan Strasbourg'a yaya olarak yürüyüşe başlayacağım. Türkiye'den Edirne Kapıkule sınır kapısından çıkış yaparak hakkımı Avrupa'daki mahkemede aramaya devam edeceğim."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA