• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyadan İnkaların kalbine piston
06 Nisan 2009 Pazartesi 16:46

Konya'dan İnkaların kalbine piston

Latin Amerika'da Konya rüzgarı esiyor.
Otomobile hayat veren motorların piston, gömlek ve segman gibi önemli parçalarını Konya’da üreten ve dünya devi firmalara pazarlayan Koneks Piston-Gömlek İmalat Sanayi A.Ş. dünyanın birçok yerine yaptığı ihracatlarla büyük başarılara imza atıyor.
 
988 yılında Konya’da kurulan ve bugün 9 bin200 metre kare kapalı alanı ile 200 kişiye istihdam sağlayan firma, Ortadoğu ülkelerinden Afrika’ya, Avrupa’dan Uzakdoğu ve Latin Amerika ülkelerine kadar, 60 ülkeye ürünlerini ihraç ediyor.
 
Piston ve gömlek üretiminin yanı sıra KS markası ile satışa sundukları piston segmanlarını da Türkiye ve dünya pazarlarına kendi markaları ile pazarladıklarını belirten Koneks Piston-Gömlek İmalat Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çiftçi, dünya firmaları ile yarış halinde olduklarını söyledi.
 
Koneks’in çok kar etmek için ürün üretmediğini ve kendileri için önemli olan kriterlerin en başında kalitenin geldiğini ifade eden çiftçi, Koneks isminin artık pazarlarda ve fuarlarda aranan isim olduğunu kaydetti.

 

Hüseyin Çiftçi, “ Koneks olarak hedefimiz kendimizi sürekli geliştirerek, kapasitemizi artırmak ve pazarda söz sahibi olmak. Ürünlerimizde dünyanın en kaliteli hammaddelerini kullanıyoruz. Bu durum ne kadar maliyeti artırsa da pazarlarda söz sahibi olmamızı sağlıyor. Dünyada motor piston, segman ürünleri pazarlayan dev firmalara ürün veriyoruz. Müşterilerimizin isteklerine anında cevap vererek, seri teslim ve üretim yapıyoruz. Yani müşteri ne zaman, hangi ürünü isterse hemen tedarik ediyoruz” dedi.
 
Piston ve segman kalitesinin, aracın gücünü, sesini hatta sürüş keyfini bile etkilediğine dikkat çeken Çiftçi, kalite arttıkça araçların çevreye daha az zarar verdiğine ve daha az yakıt yaktığına vurgu yaptı.
 
Amaçlarının yurtdışı ile beraber yurt içindeki pazar paylarını da artırmak olduğunun altını çizen Hüseyin Çiftçi, “ Dünyada 60 ülkeye ürün ihraç ediyoruz. İç pazara ise yüzde 15 civarında ürün veriyoruz. Türkiye’de kara taşıtları çok olduğu için bizim sektörümüz açısından önemli bir Pazar. O yüzden Türkiye pazarına ayrı bir önem vermeyi düşünüyoruz. Ama Koneks olarak rakiplerimize oranla piyasada daha çabuk büyüdük ve geliştik. Bundan sonra da kendimizi geliştirerek ilerlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.
 
Ayrıca Arjantin’in ihracat yaptıkları ülkelerin başında geldiğini vurgulayan Çiftçi, “Latin Amerika ülkeleri arsında Arjantin dışında, Kolombiya, Peru gibi ülkelere de ürün veriyoruz. Bizim sektörün en büyük fuarı Almanya ve Fransa’da yapılıyor. Bu fuarlar sayesinde sektörlerle irtibata geçiyor ve ürünlerimizi tanıtıyoruz. İhracatımızı arttırmada bu fuarların etkisi çok büyüktür. Özellikle Avrupa ve Latin Amerika ülkeleri kaliteli ürün tercih ediyor. Ürünlerimizde de kaliteden taviz vermediğimiz için Avrupa ve Latin Amerika’dan yoğun talep görüyoruz. Ayrıca gemi ve büyük makinelerin motor ekipmanlarını da fabrikamızda üreterek ihraç etmekteyiz” şeklinde konuştu.
 
Ekonomik kriz nedeniyle geçen yıla oranla yüzde 15 gibi bir talep daralmasıyla karşılaştıklarını belirten Çiftçi, yılsonunda ise krizin etkisinin azalacağını ve talep daralmasının da ortadan kalkacağını söyledi.
Hüseyin Çiftçi, “ Biz de herkes gibi elbet krizden etkilendik. Ama çok aşırı şekilde etkilenmedik. Biz üretimde esnek çalışıyoruz ve bizim gibi esnek çalışan firmalarda krizden çok fazla etkilenmedi. Küresel kriz büyük otomobil firmalarını ciddi şekilde etkiledi. Eğer bu durağanlık uzun süre devam ederse bizim de krizden ciddi şekilde etkilenmemiz kaçınılmazdır. Dünyada büyük petrol krizi olmadığı sürece, taşıtlarda yollarda olduğu sürece bizim sektör ayakta kalmaya devam eder. Geçen yıl 14 milyon dolarlık ihracat yaptık. Bu yıl ise küresel krizden dolayı ihracat oranlarımızın geçen yılınki ile aynı olacağını düşünüyoruz. Ayrıca firmamız Türkiye’de el değmeden piston üretilen tek firmadır. Yani krize rağmen teknolojiye ayak uydurmaya devam ediyoruz. Çünkü bizim için her zaman kalite ve güven ön plandadır” ifadelerine yer verdi.
 
Koneks’in Konya sanayisine de ciddi katkı sağladığını kaydeden Çiftçi, Konya’daki birçok firmaya da teknik bilgi kazandırarak, gelişmelerine yardımcı olduklarını ifade etti.

 

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA