• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyadan Haitiye gönüllü doktor
22 Şubat 2010 Pazartesi 14:15

Konya'dan Haiti'ye gönüllü doktor

Kimse Yok mu Derneği Konya Şubesi ile Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) Konya Şubesince Haiti'ye gönüllü doktor ve sağlık personelinden oluşan 14 kişilik yardım ve sağlık ekibi gönderiliyor.

Kimse Yok mu Derneği Konya Şubesi ile Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) Konya Şubesince Haiti'ye gönüllü doktor ve sağlık personelinden oluşan 14 kişilik yardım ve sağlık ekibi gönderiliyor.
    

Kimse Yok Mu Derneği Konya Şube Müdürü Hasan Aşçı, Selçuk Otel'de düzenlediği basın toplantısında, depremin ardından ölü sayısının 230 bin, yaralı sayısının 300 bine ulaştığı Haiti'de bilançonun çok ağır olduğunu belirtti.
    

Yaklaşık 3 milyon insanın etkilendiği depremden sonra insanların aç, susuz, ilaçsız ve evsiz kaldığını ifade eden Aşçı, ''Kimse Yok Mu Derneği, Haiti'yi yeniden ayağa kaldırmak için yardım kampanyası başlattı. Bu çerçevede derneğin Haiti'de bulunan yardım ekibi, gönüllüleriyle beraber başkent Port-au-Prince'de kurduğu aşevi sayesinde her gün 2 bin depremzedeye sıcak yemek dağıtıyor'' diye konuştu.
    

Aşçı, dernek genel merkezinin depremde evleri yıkılan ailelerin barınma ihtiyacını karşılamak için de prefabrik evlerden oluşan Türk mahallesi kuracağını belirterek, şunları kaydetti: ''Konya şubesi olarak da SAMEDER Konya Şubesi'yle yardım organizasyonu yaptık. Gönüllü doktor ve sağlık personelinden oluşan 14 kişilik ekip Haiti'ye gidecek. Ekip, yola çıkmak üzere hazırlıklarını tamamlamış bulunmaktadır. 20 günlüğüne Haiti'ye gidecek yardım ve sağlık ekibi yanlarında götürecekleri ilaçları ihtiyacı olan insanlara vererek yaraları sarmaya çalışacak. Yardım ekibinde 9 doktor, 2 sağlık personeli, yardım faaliyetlerini koordine edecek 3 yönetici bulunuyor. Gönüllü sağlık ekibi, depremden yaralı kurtulan, enfeksiyon kapan ve psikolojik rahatsızlığı olan insanlara yardımcı olmaya çalışacak.''
    

Haiti için başlattıkları yardım kampanyasına halkın büyük destek verdiğini söyleyen Aşçı, dernek olarak Türk halkından gelen yardımlarla Haitililerin yaralarını sarmaya devem edeceklerini bildirdi.
    

SAMEDER Konya Şube Başkanı Adil İnan da Haiti'deki insanların yardıma ihtiyacı olduğunu belirtti.
    

Dernek olarak gönüllü doktorlardan ekip oluşturduklarını ifade eden İnan, 20 gün boyunca Haiti'deki hasta ve yaralıları tedavi edeceklerini bildirdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA