• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyadan Haitiye 250 bin TL
18 Şubat 2010 Perşembe 10:27

Konya'dan Haiti'ye 250 bin TL

Türkiye'de cami sayısı en fazla iller arasında yer alan Konya'da Haiti için yaklaşık 3 bin camide 250 bin lira yardım toplandı.

Türkiye'de cami sayısı en fazla iller arasında yer alan Konya'da Haiti için yaklaşık 3 bin camide 250 bin lira yardım toplandı.
    

12 Ocakta Haiti'de meydana gelen, yaklaşık 212 bin kişinin öldüğü depremle ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı, yurt genelinde depremzedeler için yardım kampanyası başlatmıştı.
    

5 Şubatta Türkiye'deki tüm müftülüklere Cuma namazı sonrası Haiti'deki depremzedeler için yardım çağrısında bulunulmuş, vatandaşlar yoğun destek vermişti.
    

Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday, yaklaşık 3 bin camisiyle Türkiye'de caminin en fazla olduğu iller arasında yer alan Konya'da, cuma namazı sonrası Haiti için toplanan yardım hakkında, bilgi verdi.
    
     -''HALKIMIZIN BU DUYARLILIĞI DİNİMİZDEN KAYNAKLANIYOR''-
    

Özbuğday, Konya'da Haiti'ye yardım kampanyasına çok büyük ilgi gösterildiğini belirterek, şunları söyledi: ''5 Şubatta Konya'daki camilerde 250 bin lira yardım toplandı. Din görevlilerimizce sayılıp tutanakla bize teslim edilen bu anlamlı yardımlar, Diyanet İşleri Başkanlığımızın ilgili hesabına yatırıldı. Normalde böyle yardım çağrısında 60-70 bin lira toplanırken, Haiti için 3 katı para toplanması manidardır. Halkımız darda kalan herkesin yardımına koşar. Halkımızın bu özelliği de dinimizden gelmektedir. Dini, dili, ırkı, cinsiyeti ne olursa olsun dinimiz darda kalana yardım etmeyi emreder.''

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA