• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyadan doğuya sema!
27 Mayıs 2010 Perşembe 11:18

Konya'dan doğuya sema!

Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan bir proje çerçevesinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde sema gösterileri sunacak.

Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan bir proje çerçevesinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde sema gösterileri sunacak.
    

Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Müdürü Ömer Faruk Belviranlı 1991'de faaliyete geçen topluluğun, semayı, Türkiye'de özüne sadık kalarak, tüm kurallarına uygun şekilde yapan tek sema grubu olduğunu söyledi.
    

Bu nedenle yurt içi ve yurt dışında birçok programa davet edildiklerini ve sema gösterileri sunduklarını ifade eden Belviranlı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan bir proje çerçevesinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere bir dizi sema gösterisi yapacaklarını belirtti.
    

Belviranlı, proje çerçevesinde ilk sema gösterisini Adıyaman'da Cumhuriyet Kapalı Spor Salonu'nda sunduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:''Güneydoğu Anadolu turnemizde Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Gaziantep'in ardından Hatay ve Adana'da sema gösterileri sunacağız. Bu turnemizden sonra da Doğu Anadolu turnesine çıkacağız. Haziran ayı sonunda Doğu Anadolu Bölgesinde Tunceli, Malatya ve Elazığ'da düzenlenecek sema gösterilerinden sonra programımız Sivas ve Kayseri'de devam edecek. Toplamda 11 ilde 11 sema gösterisi sunulacak. Tüm programlar, Sanat Yönetmeni neyzen Yusuf Kaya yönetimindeki Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu tarafından yapılıyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde bazı kentlere daha önce hiç gitmemiştik. Gelen yoğun talep üzerine şimdi gidiyoruz.''
    

Amaçlarının, Doğu ve Güneydoğu Anadolu halkını tasavvuf müziği ve sema ile buluşturmak olduğunu anlatan Belviranlı, bu bölgelerde vatandaşların sema gösterilerinden büyük heyecan duyacağına inandığını söyledi.
    

Belviranlı, proje çerçevesinde Adıyaman'da gerçekleştirdikleri gösteriye vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini, programın yapıldığı salonun tamamen dolduğunu, Doğu bölgelerinde yapacakları diğer gösterilerde de aynı ilgiyi beklediklerini sözlerine ekledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA