• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyadan çocuklara özel yüzme kursu
30 Ocak 2012 Pazartesi 12:17

Konya'dan çocuklara özel yüzme kursu

Dedeman Konya Otel bünyesinde bulunan Life Style Sağlık ve Spa Merkezi, sömestr döneminde çocuklara özel yüzme kursu hizmeti veriyor.
Dedeman Konya Otel bünyesinde bulunan Life Style Sağlık ve Spa Merkezi, sömestr döneminde çocuklara özel yüzme kursu hizmeti veriyor.
     Okulların yarı yıl tatiline girmesiyle, Life Style Sağlık ve Spa Merkezi, 5 - 17 yaş aralığındaki çocuklara yüzme kursu hizmeti vermeye başladı.
     Sömestr tatili boyunca devam edecek olan yüzme kursu hizmeti kapsamında, çocuklara serbest yüzme, stilli yüzme gibi teknik yüzme bilgilerinin verilmesinin yanı sıra tatil dönemi boyunca, hijyenik, güvenli bir ortamda spor yapma alışkanlığının kazandırılması ve eğlenceli vakit geçirmelerinin hedeflendiği bildirildi.
     Life Style Sağlık ve Spa Merkezi Müdürü Tuna Kavuran, profesyonel yüzme eğitmenleri tarafından verilen eğitimin, çocuklara yeni arkadaşlıklar kurma imkanı tanıdığını da belirtti.
     Kaliteli bir yaşam sürmenin temelinin erken yaşta kazanılan spor yapma alışkanlığına bağlı olduğunu ifade eden Kavuran, yüzme sporunun çocuklar üzerinde olumlu etkisini bulunduğuna dikkati çekti.
     Kavuran, şunları kaydetti:
     ''Çocukların boy uzamalarını sağlayan eklem bölgelerinde bulunan boşluklara, özellikle gelişim dönemlerinde aşırı yük binmemesi gerekir. Yüzme sporu, su içerisinde yatay pozisyonda yapıldığı için yer çekimi faktörü azalır. Bu sebeple çocuğun boy uzamasını sağlayan eklem bölgelerine binen yük hafifler. Yüzme sporuna küçük yaşlarda başlayan bir çocuğun, boy uzaması ve gelişimi de uzun süreli olur.''
     Her yaştaki üyelerine hizmet verebiliyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Kavuran, amaçlarının üyelerinin vücut direncini artırmak, sosyal çevrelerini genişletmek, zararlı alışkanlıklar ve düzensiz beslenmeyi geride bırakmalarını sağlamak ve faydalı bir uğraşı ile boş vakitlerini değerlendirmek olduğunu savundu.
     Kavuran, kursla ilgili velilerin ve çocukların gün boyunca Life Style Sağlık ve Spa Merkezi'ni gezip bilgi alabileceğini sözlerine ekledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA