• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyadan 11 ülkeye kurban gidiyor
15 Kasım 2010 Pazartesi 12:49

Konya'dan 11 ülkeye kurban gidiyor

Kurban fiyatlarının yüksek olması vatandaşların kurban kesim işlemini yurt dışına taşıdı. Sel felaketi yaşanan Pakistan ve etnik çatışmanın yaşandığı Sudanın Darfur bölgesi en çok kurban gönderilen
Kurban fiyatlarının yüksek olması vatandaşların kurban kesim işlemini yurt dışına taşıdı. Sel felaketi yaşanan Pakistan ve etnik çatışmanın yaşandığı Sudan’ın Darfur bölgesi en çok kurban gönderilen bölgeler oldu.

Geçen yıla oranla iki kat artış yaşanan kurban fiyatları vatandaşları alternatif kurban kesimlerine yöneltti. Türkiye genelinde fiyatı 500 TL civarında olan kurban fiyatları yurt dışında ortalama 200 TL olunca, kurban ibadetini yerine getirmek isteyenler rotayı yurt dışına çevirdi.
 
Yardım dernekleri aracılığı ile kurbanlarını yurt dışına yollayan vatandaşların en çok tercih ettiği ülkeler ise geçtiğimiz aylarda sel felaketi yaşanan Pakistan ve etnik çatışmanın devam ettiği Sudan’ın Darfur bölgesi oldu. Konya’dan sadece üç yardım derneği topladığı 5 bin 920 kurbanı çeşitli ülkelere gönderirken bu yardımlar toplam 11 ülkeye ulaşacak. Dernek yetkilileri bu sayının arife gününe kadar yardımların devam etmesi nedeniyle artacağını tahmin ediyor.

KİMSE YOK MU DERNEĞİ EN  ÇOK KURBAN GÖNDEREN DERNEK

Kurulduğu ilk günden bu yana fakirlere ve ihtiyaç sahiplerine yardım eden Kimse Yok M Derneği yurt dışına 3 bin kurban gönderdi. Kimse Yok mu Derneği Müdürü Hasan Aşçı, yapılan yardımlarla insanların Kurban Bayramı’nda bayramı yaşamasını istediklerini belirtti. Kurulduğu ilk günden itibaren derneğin bu tür faaliyetleri gerçekleştirdiğini ifade eden Aşçı, yurt dışındaki ülkelerde yaşayan insanlara yardım edebilmenin ayrı bir mutluluk olduğunu aktardı.
 
Yapılan yardımlarla oradaki insanların Türk kültürünü ve insanını tanıdıklarını söyleyen Aşçı, “Yapılan yardımlar Türk insanının duyarlılığını ortaya koyuyor. Orada yaşayan insanların yardımına koşabilmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızın gönderdiği kurbanlar ile elçiliklerimizin dahi olmadığı yerlere gidiyor ve oradaki insanlara yardım ediyoruz” dedi. Kurban bağışlarının arife gününe kadar süreceğini bildiren Aşçı, “Şu ana kadar 3 bin kurban topladık. Ancak bu sayının önümüzdeki günlerde artacağını düşünüyoruz. Çünkü vatandaşlarımız bu konuda çok duyarlı davranıyorlar. Yemen, Endonezya, Senegal, Kenya ve Hindistan ülkeleri olmak üzere toplam da 6 farklı ülkeye kurban yardımı gönderdik. 6 ülkeye gönderdiğimiz kurban fiyatları ise ülkeye göre değişiyor. Kurban fiyatlarımız 150 TL ile 210 TL arasında” diye konuştu.

DOST ELİ DERNEĞİ BİN 420 KURBAN GÖNDERDİ

Konya’da faaliyet gösteren derneklerden olan Dost Eli Derneği de Kurban Bayramı’nda yurt dışına kurban yardımı gönderiyor. Bukina Faso’ya 100 kurban gönderen Dost Eli Derneği’nde en çok kurban 800 kurban ile Pakistan’a gidiyor. 7 yıldır yurt dışındaki ülkelere kurban gönderdiklerini anlatan Dost Eli Derneği Müdürü İsmail Köksal, hizmet vermeye devam ettikleri müddetçe bu yardımlara devam edeceklerini belirtti. Kurban yardımı yapan hayırseverlere teşekkür ettiğini ifade eden Köksal, kendilerine kurban bağışı yapan vatandaşların sel felaketine uğrayan Pakistan üzerinde yoğunlaştığını aktardı.
 
Şu ana kadar 6 ülkeye kurban yardımı topladıklarını anlatan Köksal, yardımların bayramdan önce bu ülkelere ulaşması için çalıştıklarını belirtti. 3 bin kurban yardımı topladıklarını belirten Köksal, bu sayının yardımların arife gününe kadar süreceği için artacağını kaydetti. Türkiye genelinde kurban fiyatlarının 500 TL ortalamaya sahip olduğunu anımsatan Köksal, dernek olarak yurt dışına giden kurbanlık fiyatının 200 TL olduğunu belirtti.

RİBAT BİN YETİM ÇOCUĞU UNUTMADI
İki yıldır yurt dışına kurban yardımı yaptıklarını söyleyen Ribat Aşevi Müdürü Ali Lamcı, geçen sene Afrika’ya 400 kurban gönderdiklerini belirtti. Yardım kabulünün devam ettiğini söyleyen Lamcı şunları kaydetti: Dernek olarak dünya genelinde aç yaşayan insanlara yardım etmeyi her zaman kendimize görev bildik.
 
İki yıldır yurt dışında başka bir isimle yardımlarımızı ulaştırıyorduk. Bu sene Rida Ribat İnsani ve Dostluk Derneği adı altında yardımlarımızı insanlara ulaştıracağız. Şu ana kadar gelen yardımların toplamı bin 500’i buldu. Ancak yardımların halen sürmesi sebebiyle bu sayının artmasını bekliyoruz. Kurban yardımlarının haricinde Sudan’ın Darfur bölgesinde bin tane yetim çocuğa da yardım götürüyoruz. Buradaki arkadaşlarımızdan ve hayırsever vatandaşlarımızdan topladığımız yardımlarla bu bölgedeki bin çocuğumuza çeşitli yardımlar ulaştırıyoruz. Bizleri bu yolda yalnız bırakmayan ve yardımlarını esirgemeyen yardımsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu sene toplam 3 ülkeye yardım götürürken kurbanlık fiyatımız 225 TL’ dir.

KİMSE YOK MU DERNEĞİ: Yemen: 600 kurban (Kurban fiyatı 210 TL), Endonezya: 600 (KF 210 TL), Senegal: 700 (KF 180 TL), Kenya: 600 (KF 180 TL), Hindistan: 500 (KF 150 TL). TOPLAM: 3 000.

DOST ELİ DERNEĞİ: Pakistan: 800, Moğolistan: 100, Gürcistan: 100, Burkina Faso: 100, Bosna Hersek: 70, Senegal: 250. TOPLAM: 1 420 Kurban Fiyatı: 200

RİBAT AŞEVİ: Sudan-Darfur: 1 200, Pakistan: 300. TOPLAM: 1 500. Kurban Fiyatı: 225
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA