• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyadaki toplantıya 170 bilim adamı katıldı
21 Nisan 2009 Salı 10:07

Konya'daki toplantıya 170 bilim adamı katıldı

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi ile Türk Yoğun Bakım Derneği tarafından düzenlenen Mekanik Ventilasyon konulu bölgesel eğitim toplantısı Konyada gerçekleştirildi.
Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi ile Türk Yoğun Bakım Derneği tarafından düzenlenen ‘Mekanik Ventilasyon’ konulu bölgesel eğitim toplantısı Konya’da gerçekleştirildi. 1 gün süren toplantıya Türkiye’nin çeşitli illerinden 170’e yakın bilim adamı katıldı. Toplantının ardından katılımcılar, Mevlana Müzesi’ni gezip, sema gösterisi izledi.
 
 İlki geçtiğimiz haftalarda Aydın’da gerçekleştirilen bölgesel eğitim toplantılarının ikincisi hafta sonunda Konya’da düzenlendi. Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Morfoloji Binası Konferans Salonu’ndaki toplantıya Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, Türk Yoğun Bakım Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Nahit Çakar, Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Alper Yosunkaya ile 6 ayrı ilden toplam 170’e yakın bilim adamı katıldı. İki oturum halinde gerçekleştirilen toplantının sabah oturumuna Prof. Dr. Şeref Otelcioğlu başkanlık ederken, öğleden sonra oturumunu ise Prof. Dr. Nahit Çakar yönetti.
 
 Konuklar toplantının ardından Mevlana Müzesi’ni gezdi. Müze görevlileri konuklara büyük mutasavvufun yaşamı ve dergâhtaki Mevlevi geleneklerine ilişkin bilgiler verdi. Sema gösterisinin ardından Gülbahçe Restaurant’ta geleneksel Konya yemeklerinden tadan konuklar, daha sonra Konya’dan ayrıldı.
 
 Toplantının oldukça verimli geçtiğini belirten Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Alper Yosunkaya,  ‘’İlki Aydın’da gerçekleştirilen toplantıların ikincisi de şehrimizde yapıldı. Toplantının gerek katılımcı sayısı gerekse bilgi paylaşımı açısından oldukça faydalı geçtiğini düşünüyorum. Sağlık Bakanlığı ve üniversiteler özellikle son yıllarda yoğun bakımların fiziki şartlarını düzeltme konusunda önemli adımlar attı. Türk Yoğun Bakım Derneği ise bu doğrultuda eğitimlere özel önem vererek bölgesel toplantılar gerçekleştirmektedir. Konya ve çevre illeri kapsayan bu toplantı ile de yoğun bakım hizmet standartlarının en üst düzeye çıkarılması hedeflenmiştir. Bu noktada toplantıya katılımın gerek kamu gerekse özel hastaneler düzeyinde oldukça fazla olması sevindirici olduğu kadar bilime verilen değeri de göstermektedir” dedi.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA