• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyadaki tarihi eserlerin envanteri çıkarıldı
16 Şubat 2011 Çarşamba 14:41

Konya'daki tarihi eserlerin envanteri çıkarıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi, il mücavir alanları içerisinde bulunan taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarını ortaya çıkarmak, kayıt altına almak ve elde edilen bilgileri toplumun kullanımına açmak..

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir genelinde yapılan restorasyon çalışmaları ile yeni hazırlanan “Konya’nın Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıklarının Envanteri” kitabı hakkında basın toplantısı düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya Başkan Akyürek ile birlikte Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma (ÇEKÜL) Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Konya Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç, Konya Mimarlar Odası Başkanı M. Serdar Işık, akademisyenler ve Meclis üyeleri katıldı.

Tarihi eserlerin restorasyonu ve gelecek nesillere aktarılması konusunda Konya’da yeni bir dönemin başladığını kaydeden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bu konuda önemli olanın doğru bir yolda yürümek ve azimle devam etmek olduğunu dile getirdi. Anadolu’nun medeniyetlerin beşiği olduğunu, yaşanılan coğrafyanın insanların gelişimini ve kimliğini etkilediğini vurgulayan Başkan Akyürek, Konya’da birçok değerli eserin yok olmasına karşın elde kalanların bile dünyadaki birçok tarihi ülkeden çok daha fazla olduğunu ifade etti.

ŞEHRİN GEÇMİŞİ KAYIT ALTINA ALINIYOR

Belediye olarak, sivil toplum kuruluşları, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve diğer kurumlarla işbirliği içinde tarihi eserlerin korunması, restorasyonu ve gelecek kuşaklara aktarılması konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Başkan Akyürek, amaçlarının Konya’da tescilli olup kullanılamaz halde olan hiçbir eser bırakmamak olduğunu söyledi. Başkan Akyürek, bu konuya diğer kuruluşlar ve özel sektörün de katkı sağlamasıyla daha hızlı netice alınabileceğini ifade etti.

Şehrin hafızası durumundaki kültür-tabiat varlıklarının yaşaması ve gelecek kuşaklara aktarılması için Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan, “Konya’nın Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıklarının Envanteri” kitabı hakkında da bilgi veren Başkan Akyürek, envanter çalışmasının şehrin geçmişini kayıt altına alırken geleceğin planlanmasında da doğru karar verilmesini sağlayacağını söyledi.

KONYA BİRİKİMİNİ DÜNYAYA SUNUYOR

ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan, “Konya’nın Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıklarının Envanteri” kitabının Konya’da tarihi eserlere gösterilen ilginin ve birikimin göstergesi olduğunu söyledi. Böyle bir envanteri hazırlamanın kolay olmadığını belirten Sözen, Konya’da Belediye öncülüğünde herkesin el ele verip böyle bir çalışmayı hazırlamasının çok önemli olduğunu kaydetti. Sözen, “Konya artık büyük birikimini dünyaya sunacak hale geldi. Bu, tarihin içinde olduğu iftihar edilecek bir belgedir. Bu, Konya’nın mal varlığı ve akıl varlığına dair önemli bir çalışmadır. Bir Konyalı zerafetiyle bu işe giren Başkan Akyürek’e teşekkür ediyorum” dedi.

Konya Mimarlar Odası Başkanı M. Serdar Işık da, Konya’daki yerel yönetimlerin tarihi eserlerin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması konusunda yaptıkları çalışmaların takdire değer olduğunu belirterek teşekkür etti.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA