• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyadaki Suriyeli sayısı açıklandı!
17 Kasım 2017 Cuma 14:29

Konya'daki Suriyeli sayısı açıklandı!

Konya İl Göç İdaresi Müdürü Ahmet Babaoğlu, çeşitli nedenlerden dolayı Konya'da bulunan yabancıların sayısı açıkladı.

Konya İl Göç İdaresi Selçuk Üniversitesi’nde Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi

Konya İl Göç İdaresi Selçuk Üniversitesindeki yabancı uyruklu öğrencilere YÖK ile Göç İdaresi arasında imzalanan protokolü anlatmak amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi Malazgirt Salonunda gerçekleşen toplantıya, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Tahir Balevi, Genel Sekreter Yardımcısı Tevfik Sayın, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Abdullah Yorulmaz, Öğrenci İşleri Şube Müdürü Nadire Yılmaz, Konya İl Göç İdaresi Müdürü Ahmet Babaoğlu, İl Göç Uzman Yardımcısı Cihan Bertan ve çok sayıda yabancı uyruklu öğrenci katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Konya İl Göç İdaresi Müdürü Ahmet Babaoğlu, İl Göç İdaresi ile YÖK arasında imzalanan protokol doğrultusunda yabancı uyruklu öğrencilerin ikamet işlemlerini yaparken mağduriyet yaşamamaları için bir takım çalışmaları yürütebilmeleri adına bu protokolün düzenlendiğini dile getirdi. Konya’daki yabancı uyruklu vatandaş sayısı hakkında da bilgi veren Ahmet Babaoğlu, kuruluş tarihinden bu yana 35 bin olan yabancı uyruklu vatandaş sayısının günümüzde 135 bine ulaştığını ve bunların içerisinde 100 bin vatandaşın Suriyeli olduğunu, 20 bini ülkelerinde yaşadıkları savaş ve benzeri durumlardan dolayı Türkiye’ye Birleşmiş Milletler kanalıyla sığınmış insanlardan oluştuğunu ve 15 Bin vatandaşın da ya okumak için ya ticaret için ya da spor için geldiğini belirtti. Yabancı Uyruklu Öğrencilerin ikamet izni alırken hangi işlemleri yapmaları gerektiğini anlatan Babaoğlu,"Serbest dolaşım süresi bitmeden önce kısa süre içerisinde ben bu ilde ikamet izniyle kalmak istiyorum diye internet üzerinde başvuru yaparak ikamet izni talebinde bulunması gerekiyor. Bu ve benzeri durumlarda eğer süre aşımına uğrarlarsa bunun telafisi mümkün olmuyor. Ancak bir başka ülkeye çıkıp tekrar giriş yaparak pasaportuna yeni bir giriş kaşesi yaptırarak bizden yeni bir ikamet talebiyle o hatasını düzeltme imkanı oluyor, bu da birçok mağduriyete ve masrafa mal oluyor. Biz bu durumların yaşanmaması için bazı gördüğümüz aksaklıkları öğrenci kardeşlerimizden kaynaklanan aksaklıklardan dolayı mağduriyetleri önlemek için genel Müdürlüğümüz ile YÖK arasında yapılan protokol gereği iki hafta önce Karatay Üniversitemizle başladık geçen hafta Necmettin Erbakan Üniversitesindeydik bu hafta Selçuk üniversitemizde sizlerle birlikteyiz” şeklinde konuştu.

Toplantının sonunda İl Göç Uzman Yardımcısı Cihan Bertan,6458 sayılı YUKK ve Kurumsal tanıtımıyla ilgili sunum yaptıktan sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA