• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyadaki sulak alanlar
02 Şubat 2012 Perşembe 16:22

Konya'daki sulak alanlar

2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü nedeniyle Konya Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü tarafından program düzenlendi.
2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü nedeniyle Konya Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü tarafından program düzenlendi.
 
Müdürlük toplantı salonunda gerçekleşen programa Konya Vali Yardımcısı Bekir Kaya, Konya Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürü Ahmet Duran ile davetliler katıldı. Programda konuşan Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürü Ahmet Duran, Ramsar Sözleşmesi kapsamında Türkiye'de 13 sulak alanın bulunduğunu ve bu alanların Ramsar alanı olarak ilan edildiğini belirterek, "Ülkemizde bu türden 135 sulak alanımız daha bu sözleşmeye dahil olabilmek için beklemektedir. Bu tür sulak alanları korumak ve eski döngüsüne taşımak, bio çeşitliliği artırmak, sadece bakanlığımızın değil herkesin görevi olmalıdır. Bu kapsamda Yunak-Çeltik ilçesi sınırları içinde bulunan ve bir zamanlar bir çok kuşa ve canlıya ev sahipliği yapan Akgöl Sulak Alanı'nı tekrar eski haline ve döngüsüne döndürmek için bir proje hazırladık ve hayata geçirdik. Bu proje kapsamında çalışmalarımız 2012 yılında da devam edecektir" dedi.
 
Medeniyetlerin sulak alanlar etrafında kurulduğuna dikkat çeken Ahmet Duran, "Ülkemiz, iklim değişikliğinden en fazla etkilenen bölgeler arasında yer alıyor. Bu nedenle elimizdeki mevcut sulak alanları korumak ve bu özelliğini kaybetmiş bölgeleri tekrar eski haline getirmek Bakanlığımızın sorumluluğundadır. Akgöl Sulak Alanı'nda gerçekleştireceğimiz bu proje, diğer sulak alanlar içinde örnek teşkil edecektir. Sulak alanları korumak ve eski haline getirmek için müdürlük ve bakanlık olarak büyük bir özveriyle çalışmaktayız" şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından Akgöl Sulak Alanı için hazırlanan proje hakkında Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Cengiz Akköz tarafından bir sunum gerçekleştirildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA