• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyadaki cinayet davasında karar
17 Ekim 2014 Cuma 10:00

Konya'daki cinayet davasında karar

Konya’da ensesinden tek kurşunla vurarak öldürdükleri şahsın cesedini çöplüğe atan 2 kişiyi mahkeme müebbet hapis cezasına çarptırdı.
Konya’da ensesinden tek kurşunla vurarak öldürdükleri şahsın cesedini çöplüğe atan 2 kişiyi mahkeme müebbet hapis cezasına çarptırdı. 
Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Şakir B., Adnan Ç. ile taraf ve sanık avukatları katıldı. Savcının ilk olarak esasa ilişkin verdiği mütalaasında, "Olaya ilişkin tutanaklar ve dosya kapsamı ile aynı iş yerinden sanık Şakir ile birlikte ortak olan maktul Hanifi’nin problemli bir yapıya sahip olması, bu nedenle alkol ve uyuşturucu kullandığı zamanlarda iş yerinde müşteriler ve komşu iş yerleri sahipleriyle sorunlar çıkarması ve olay öncesinde de iş yerindeki ortaklığından vazgeçeceğini beyan etmesi olguları karşısında olay günü sanıklar Şakir ve Adnan’ın maktulle içinde bulundukları araçla Sarayönü ilçesi yoluna saparak Çeşmelisedir beldesi belediye moloz dökme sahasına girdikleri ve burada sanık Adnan’ın Şakir’den temin ettiği tabancayla maktulün ensesine bir el ateş ederek ölümüne neden olduğu ve maktulün cesedinin moloz dökme sahasına bırakıldığı, aracı da Cihanbeyli ilçesine park halinde bırakarak üzerinde bulunan ve bulaşık olan eşyaları da çöpe attıkları için tasarlayarak adam öldürme suçunu işledikleri” gerekçesiyle cezalandırılmalarını talep etti. 
Savcının mütalaasının ardından son sözü sorulan sanıklar, takdirin mahkemede olduğunu ve diyecek bir şeyleri olmadığını söylediler. Yargılamaya son verildiğini belirten mahkeme heyeti, sanıklar Şakir B. ve Adnan Ç.’ye “tasarlayarak adam öldürme” suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Sanıkların mahkemedeki iyi halini göz önüne alan mahkeme heyeti, cezayı müebbet hapse çevirdi.
 
"ŞAKA BÖYLE YAPILIR" DİYEREK ÖLDÜRMÜŞLER
Sarayönü ilçesinde 13 Ağustos 2013 tarihinde ortadan kaybolan Hanifi Ölmez’in (36) cipi Cihanbeyli ilçesinde kanlar içerisinde bulunurken, olay yerine 150 metre mesafede sarı renkli kanlı bir eldiven de bulunmuştu. Ölmez’in cinayete kurban gitmiş olabileceği ihtimali üzerinde duran polis, aracın bulunduğu gün evine gitmediği öğrenilen Ölmez’in öğle saatlerine kadar iş ortağı Şakir B. (58) ile birlikte olduğunu belirledi. Şakir B. ve dayısının oğlu Adnan Ç.’nin polise çelişkili ifadeler vermesi üzerine şahıslar takibe alındı.
Asayiş Şube Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan zanlılardan Şakir B’nin Hanifi Ölmez’in ortaklıktan ayrılmak istediği ve iş yerine ortaklık için verdiği 40 bin lirayı geri istediği için aralarında husumet olduğunu söylediği öne sürüldü. Adnan Ç.’nin ise polise, araçtayken Ölmez’in elindeki tabancayı doldur boşalt yaparak kendilerine şaka yaptığını, kendisinin de elinden tabancayı alarak “Şaka böyle yapılır” diyerek silahı ensesine götürdüğünü ve silahın ateş aldığını söylediği iddia edildi. Şüphelilerin cesedi çöplüğe attıktan sonra aracı hedef şaşırtmak için Cihanbeyli ilçesine bıraktıklarını ve silahı da oraya gömdüklerini itiraf ettikleri öğrenildi. Cinayetin ardından yeni kıyafet alarak kanlı elbiselerini değiştirdiklerini de itiraf eden zanlıların, ardından otobüse binerek Konya’ya döndüklerini söyledikleri belirtildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA