• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyadaki Çay soğuk cinayetinde beklenen akıl raporu geldi
14 Haziran 2022 Salı 11:46

Konya'daki 'Çay soğuk' cinayetinde beklenen akıl raporu geldi

KONYA'da çayın soğuk geldiği iddiasıyla çıkan tartışmada müşterisi emlakçı Emel Göçer'i (33) tabancayla öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu yargılanan seyyar çaycı Muhammet İlhan (35) için mahkemenin Adli Tıp Kurumu'ndan istediği raporda, sanığın akıl sağlının

Olay, 14 Ağustos 2021 günü saat 13.30 sıralarında, Meram ilçesi Konya- Antalya yolunun 20'nci kilometresinde meydana geldi. Ankara'da emlakçılık yapan Emel Göçer, 2 kadın arkadaşı ve 3 kız yeğeniyle birlikte 2 araçla Antalya'ya tatile giderken yolda durup, seyyar çaycıdan gözleme ve çay istedi. Göçer ve yanındakiler, ilk çaylarını içtikten sonra tekrar çay istedi. Göçer'in ikinci gelen çayın soğuk olduğunu belirtmesi üzerine seyyar çaycı Muhammet İlhan, iddiaya göre, "Hava sıcak bu havada sıcak çay mı içilir?" dedi. Çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Arbede sırasında çay semaveri devrildi. İlhan 40 metre uzaklıktaki dükkanında bulunan tabancayı alıp, geri döndü ve Göçer'in başına tek el ateş etti. Yaralanan Emel Göçer, kaldırıldığı Konya Şehir Hastanesi'nde kurtarılamadı. Gözaltına alınan Muhammet İlhan ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

OTOPSİ RAPORUNDA YAKIN MESAFE ATIŞI ÇIKTI

Olayla ilgili hazırlanan iddianamede yer alan otopsi raporuna göre Emel Göçer'in, mermi çekirdeği yarasının bulgularından yakın mesafe atışı sonucu iç ve dış kanama nedeniyle öldüğü belirtildi. İddianamede, Muhammet İlhan için "kasten öldürme" suçundan müebbet, "tehdit" suçundan ise 4 yıl 1 ay 21 gün hapis cezası istendi.



4'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Muhammet İlhan, ilk duruşmasındaki ifadesinde kendisinin raporu bulunduğunu belirterek, "'Ben biraz rahatsızım. Çocukken geçirdiğim menenjit hastalığı yüzünden yüzde 60 engelli raporum var. Bunlar gelip çay istediler. Arabaya baktım, bunlara baktım, tekin ayak değiller deyip kovaladım. Bunlara "Gidin babam yok" dedim. Onlar orayı karıştırmaya gelmişler. Annemi dövmüşler bunlar. Para istemişler. Silah babama ait, dolabın içerisindeydi. Bana "Çay getir" dediler. Ben de güzelce çayı verip döndüm. Beni çağırdılar, gözleme isteyip sonra iptal ettiler. Çay soğuk deyip orayı karıştırdılar. Anneme küfrettiler, erkek şahıs bana tokat attı. Olayın şokuyla ben fazla bir şey hatırlamıyorum" dedi.

AKIL SAĞLIĞI YERİNDE RAPORU GELDİ

Dün görülen duruşmaya Muhammet İlhan, tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS yöntemiyle katıldı, taraf avukatları ise salonda hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, önceki duruşmada İlhan hakkında Adli Tıp Kurumu'ndan "akıl ve ruh sağlığı" ile ilgili raporun geldiğini duyurdu. Heyet, raporda, akıl sağlının yerinde ve ceza sorumluluğunun tam olduğunun belirtildiğini açıkladı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA