• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyadaki bu köyün suyu şifa dağıtıyor
25 Temmuz 2010 Pazar 23:49

Konya'daki bu köyün suyu şifa dağıtıyor

Konya'nın Meram İlçesi'ndeki bu köye Türkiye'nin dört bir yanından insanlar şifa bulmak için geliyor
Konya'nın Meram İlçesi'ne bağlı Sarıkız Köyü'nden çıkan kaynak suyunun sarılık hastalığına iyi geldiğine inananlar köye akın ediyor. Türkiye'nin bir çok yerinden köye gelen hastalar şifa bulmak amacıyla Sarıkız Türbesi'nde dua ediyor, akan kaynak suyunda yıkanıyor sudan içiyor.

SARILIK HASTALIĞINA İYİ GELİYORMUŞ
Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, bölgenin turizme kazandırılması için çalışma başlattıklarını söyledi. Sarıkız Köyü'nün ve şifalı olduğu iddia edilen suyun hikayesini anlatan Selvi, "Rivayetlere göre sarılık hastalığına yakalanan bir bayan buraya gelmiş. Burada uzun süre kaldıktan sonra vefat etmiş. Ama ölmeden önce de bu hastalığa kimsenin yakalanmaması için çok dua etmiş. Daha sonra tepelik bölümüne defnedilmiş. Bir süre sonra mezarın hemen ilerisinden su çıkmaya başlamış. sarılık hastalığına yakalanan ve bu sudan içip yıkananlar şifa bulmaya başlamış" dedi.

BÖLGEDE DÜZENLEME YAPILACAK
Suyun yaklaşık 100 yıllık bir geçmişinin bulunduğuna dikkat çeken Selvi, "Sarılık hastalığına yakalananlar bu suyu içtikleri ve yıkandıkları zaman şifa bulduğuna inanıyor. Yaklaşık 100 yıldır bu şekilde devam ediyor. Türkiye'nin bir çok ilinden ziyaretçi akınına uğruyor. Biz de İl Genel Meclisi olarak bu bölgeyi turizme kazandırmak istedik. İlk olarak yolunu yapacağız. İnsanların oturup piknik yapabilecekleri kamelyalar yerleştireceğiz ve taş döşeyeceğiz. Ayrıca insanların yıkanabilecekleri kabinler yapmayı da düşünüyoruz. Buranın turizme kazandırılması noktasında su ile ilgili çalışmalardan tutun da genel yapılanmaya kadar her türlü desteği vereceğiz. Ayrıca mezarı da düzenleyeceğiz. Komisyonlarımız bu doğrultuda çalışacak." şeklinde konuştu. 
 
Yer altında çıkan kaynak suyunun analizini de yaptıracaklarını kaydeden Selvi, "İçerisindeki kimyasalları belirleyerek ne tür hastalıklara iyi geldiğini de araştıracağız. Sarıkız bu güzellik ile bir marka haline gelecek" dedi.

HER GÜN ZİYARETÇİ GELİYOR
Sarıkız Köyü'nden 65 yaşındaki Hüseyin Sancı da "Her gün burayı ziyaret ediyorlar. İzmir, İstanbul, Ankara'dan gelenler var. Buradan su alıyorlar. Mezarın başında dua edip 2 rekat namaz kılıyorlar. Daha sonra suyu içiyorlar ve yıkanıyorlar" şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA