• Konya8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada zanlının cezası yarım yüzyıl hapis
23 Ocak 2018 Salı 10:25

Konya'da zanlının cezası yarım yüzyıl hapis

Konya’da, 2014’te anlaşmalı boşandığı eski eşi Filiz Yurdabak (32) ile eski kayınvalidesi Gülşen Yurdabak’ı (71) iki çocuğunun gözleri önünde bıçaklayarak, öldüren Bulut Üstünkul’a (35), ‘kasten öldürme’ suçundan 25’er yıldan 50 yıl hapis cezası verildi

Konya Karatay’da yaşayan Bulut Üstünkul, 2014 yılında, 2 çocuğunun annesi Filiz Yurdabak’tan anlaşmalı boşandı. Çift, boşanmalarına rağmen aynı evde yaşamaya devam etti. Üstünkul’un 2016 yılının Ocak ayında işlediği bir suç nedeniyle cezaevine girmesinin ardından Yurdabak, iddiaya göre, tarlada çalışırken tanıştığı Tunahan C. ile ilişki yaşamaya başladı.

Bulut Üstünkul, cezaevinde bulunduğu sırada Filiz Yurdabak’ın hamile olduğunu öğrendi. Cezaevinden 2016 yılının Ağustos ayında çıkan Üstünkul, Yurdabak’a çocuğun kendisinden olmadığından şüphelenerek, DNA testi yaptırmak istediğini söyledi. Testi kabul etmeyen Yurdabak, 2’si Üstünkul’dan olmak üzere 5’inci çocuğunu dünyaya getirdi. Bu sırada, Burak Üstünkul da bebeğin Tunahan C.’den olduğunu öğrendi. Üstünkul, olay günü bebek meselesi yüzünden Yudabak’la tartıştı. Tartışma, kavgaya dönüşürken, cinnet geçiren Üstünkul, çocuklarının gözleri önünde Filiz Yurdabak ile kayınvalidesi Gülşen Yurdabak’a bıçakla saldırdı. Üstünkul, bıçağın ucunun eğilmesi üzerine başka bir bıçak alıp, tekrar bıçaklamaya devam etti. Annelerini kanlar içinde gören çocuklar, dışarı çıkarak, komşulardan yardım istedi. Olay yerine gelen polis ekibi tarafından evde gözaltına alınan şüpheli Bulut Üstünkul, sorgulanmak üzere Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü. Emniyette 7 ayrı suçtan kaydı bulunan Üstünkul, burada kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, “Namusumu temizledim. ‘Kadın hakları, diye bir şey var’ diyorlardı ya ‘kadın hakları’ diye bir şey yok” dedi. Annesi ile anneannesi gözleri önünde öldürülen Y.C.Ü. (10), Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katılıp şunları söyledi: “Babam, annemi karşısında görünce bıçağı saplamaya başladı. Annem, elinden kurtulup, kaçmak istedi; ama o, annemi yere fırlatıp, yerde bıçaklamaya devam etti. Anneannem kaçmak istedi, ona da bıçakla saldırdı. Annemin her yerinden kan akıyordu. Annem ayağa kalkıp, anneannemin önüne geçince tekrar anneme bıçakla saldırdı.” Bulut Üstünkul, ‘kasten öldürme’ suçundan 25’er yıldan 50 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak: Vatan

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA