• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada yatırımları arttıracağız
30 Mart 2011 Çarşamba 15:23

Konya'da yatırımları arttıracağız

Ak Parti Hükümetlerinde Türkiye ekonomisindeki olumlu gelişmeler, Konyamızda ihracatta, istihdam verilerinde, kamu ve özel yatırımlarında olumlu etkisini göstermiştir.
Ak Parti Konya Milletvekili Aday Adayı Doç. Dr. Ahmet Kesik, “Ak Parti Hükümetlerinde Türkiye ekonomisindeki olumlu gelişmeler, Konyamızda ihracatta, istihdam verilerinde, kamu ve özel yatırımlarında olumlu etkisini göstermiştir. Konya Ak Parti iktidarında en çok yatırım alan illerimizden birisi olmuştur. Hem Ak Parti iktidarından önceki yıllara göre hem de Konya ile aynı büyüklükte olan illere göre şehrimiz son yıllarda önemli miktarda kamu yatırımı çekmiştir. Önümüzdeki süreçte bu yatırımlar artarak devam edecektir.” dedi.
Doç. Dr. Kesik, Ak Parti iktidarında 2010 yılı rakamlarıyla Konya’ya 6 milyar TL civarında kamu yatırımı geldiğini, bu tutarın 2003 yılından önceki 8 yılda şehrimize gelen kamu yatırımı tutarının 2 katı olduğunu belirtti.
 
Doç. Dr. Kesik, “İnşaallah 2011 yılı da dahil olmak üzere başta KOP kapsamında olmak üzere Konyamıza gelecek olan kamu yatırımları artarak devam edecek. Bu yıl KOP için ayrılan kamu kaynağı 300 milyon TL’nin üzerinde. 2011 yılında KOP ödeneklerinde bir önceki yıla göre % 25 artış yapıldı. 2011 Yatırım Programında KOP kapsamında 10 adet büyük su işi projesi yer almaktadır. Bu kapsamda, Konya kapalı havzasına dışarıdan su getirecek olan Çumra Üçüncü Merhale Projesi çerçevesinde, inşaatları devam eden Bağbaşı Barajı ve Mavi Tünel işlerinin yanı sıra Avşar, Bozkır Barajları ile Hotamış Depolaması ve İletim Hatları Projeleri 1,085 milyar TL maliyet ile 2010 yılı Yatırım Programına alındı ve inşaatlarına bu yıl başlanıyor İnşaallah. Yine bu yıl KOP Ovası illerinde toplam 354 bin hektar alanda arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri ile 28 bin hektarda drenaj çalışmaları başlatılacak. Bunun yanında sulama sistemlerinin rehabilitasyonu ile yaygınlaştırılması, arazi toplulaştırma, tarla içi geliştirme hizmetleri ve kırsal kalkınma konularına ilişkin projeler için İl Özel İdaremize 50 milyon TL kaynak tahsis edildi. Artık önümüzdeki 3-4 yıl içinde KOP bölgesinde İnşaallah tamamen kapalı sistem sulama sistemlerine geçmiş olacağız.” dedi.
 
Doç. Dr. Kesik, 8 Mart 2011 tarihinde TBMM’de kabul edilen  6172 sayılı Sulama Birlikleri Kanunu ile sulama birliklerine hukuki altyapı kazandırıldığını, bu düzenleme ile su kaynaklarının tarımda etkin kullanımını sağlamak için katılımcı su kullanım yönetiminin güçlendirilmesinin amaçlandığını belirtti. Doç. Dr. Kesik, iklim değişikliğinin etkileri de dikkate alındığında sulama projelerinde planlamanın gerekliliğinin altını çizdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA