• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada yağmur sevinci
11 Ekim 2011 Salı 13:49

Konya'da yağmur sevinci

Konya Ovası'nda yeni bir üretim sezonuna başlayan çiftçinin, son günlerdeki sağanak yağışlarla birlikte yüzünün güldüğü, toprağın tohumla buluşma kıvamına geldiği bildirildi.
Konya Ovası'nda yeni bir üretim sezonuna başlayan çiftçinin, son günlerdeki sağanak yağışlarla birlikte yüzünün güldüğü, toprağın tohumla buluşma kıvamına geldiği bildirildi.
Konya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Faruk Çöklü, Konya Ovası'nda pazar gününden itibaren etkili olan yağışların çiftçinin yüzünü güldürdüğünü söyledi.

''Hasretle beklediğimiz yağışlar geldi. Tabii gökyüzü ağlamazsa, yeryüzü gülmez'' ifadelerini kullanan Çöklü, yağışlarla birlikte toprağın tohumla buluşma kıvamına geldiğini, hububat üreticisinin bu ay içerisinde tarlasına inerek ekilişlerini gerçekleştireceğini bildirdi.

Hububat üretiminde geçtiğimiz üretim sezonunda uzun yıllar ortalamasının üzerinde bir rekolteye ulaşıldığını hatırlatan Çöklü, pazar gününden buyana etkili olan yağmurla birlikte bu üretim sezonuna da iyi bir başlangıç yapıldığını vurguladı.

Çöklü, şunları kaydetti:

''Yaklaşık 1 ay içerisinde Konya Ovası yeşile bürünecektir. Tam zamanında toprağa düşen yağmur iyi bir senenin habercisidir. Yağışların bu şekilde devam etmesini ve geçtiğimiz dönemdeki rekolteye ulaşmayı umut ediyoruz.''

Çöklü, yağmurun çiftçinin en önemli girdilerinden olan tarımsal sulamaya da ihtiyaç bırakmadığını, dolayısıyla sürekli seviye düşüşüyle gündeme gelen yeraltı sularından da tasarruf edildiğini
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA