• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada üretiliyor, 20 ülkeye ihraç ediliyor
30 Mart 2011 Çarşamba 11:27

Konya'da üretiliyor, 20 ülkeye ihraç ediliyor

Konya'da üretim yapan bir firma, ürettiği tüfekleri 20 ülkeye ihraç ediyor.
     Konya'da üretim yapan bir firma, ürettiği tüfekleri 20 ülkeye ihraç ediyor.
     Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Üzümlü beldesinde faaliyet gösteren Sipahiler Silah Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sipahi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22 yıldır Türkiye'de av tüfeği imalatı yaptıklarını belirtti.
     İmalat, ihracat ve satış yapan firmanın her geçen gün büyüdüğünü ifade eden Sipahi, yıllık 6 bin 500 adet tüfek ürettiklerini söyledi.
     Yeni pazar arayışları sonrası kapasite artırımına gittiklerini dile getiren Sipahi, ''Bu yıl 300 bin lirası Ar-Ge olmak üzere yaklaşık 1,5 milyon liralık bir yatırım gerçekleştireceğiz. Üzümlü beldesindeki üretim tesislerimizi bin metrekareye ulaştıracağız. Yeni yatırımlarla kapasitemizi yüzde 100 artırarak, yılda 14 bin tüfek üreteceğiz'' diye konuştu.
     Sipahi, dünya standartlarında üretim yaptıklarını, pazar payını artırmak için sürekli olarak Ar-Ge çalışması yaptıklarını, bu kapsamda son olarak Almanya'nın Nürnberg şehrindeki Silah Fuarı'nda yeni ürünlerini tanıttıklarını kaydetti.
     Yurtdışındaki fuarları çok önemsediklerini belirten Sipahi, ''Suhl, Lothar Walter ve Böhler gibi dünyanın önemli silah şirketleri ile görüşmeler yapıyoruz. Üst segmente çıkmak için çalışma aşamasındayız'' dedi.
    
     -FASON ÜRETİMİN YÜZDE 10'U TÜRKİYE'DE YAPILIYOR-
    
     Sipahi, dünyadaki fason tüfek üretiminin yüzde 10'unun Türkiye'de yapıldığını, Ortadoğu pazarının yüzde 80'nin, Kuzey Afrika pazarının yüzde 50'sinin, Orta Asya pazarının yüzde 20'sinin ve ABD pazarının da yüzde 10'unun Türk silah firmalarının elinde olduğunu dile getirerek, Türkiye'nin buralardaki pazar payını her geçen yıl artırdığını bildirdi.
     Firma olarak ürettiklerinin büyük bir bölümünü ihraç ettiklerini anlatan Sipahi, şunları kaydetti:
     ''ABD, Almanya ve İtalya'nın yanı sıra Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Orta Asya'da toplam 20 ülkeye tüfek ihraç ediyoruz. Bu ülkelere her yıl 5 bin adet tüfek satıyoruz. Tüfeklerimizin kalitesi ve ucuzluğu tercih edilmesini sağlıyor. Avrupa'da gerek fuarlar gerekse özel ziyaretlerle pazar arayışlarımız devam ediyor. Yeni tesislerimizle kapasitemizin artmasıyla tüfek ihraç ettiğimiz ülke sayısında da önemli bir artış yakalamayı hedefliyoruz.''
     Sipahi, Türkiye'deki silah imalatçılarının amacının, dünyadaki 10 milyar dolarlık hafif silah pazarında yüzde 10 paya sahip olmak olduğunu vurgulayarak, sektörün 2 milyar dolarlık ihracat hedeflediğini söyledi.
     Bu hedefe ulaşmak için beyaz eşya ile birlikte silah sektörüne de getirilen ÖTV'nin kaldırılması gerektiğini savunan Sipahi, ''Beyaz eşyaya getirilen ÖTV kaldırıldı. Ancak silah sanayindeki yüzde 23'lük ÖTV hala duruyor. Dış piyasada daha eşit şartlarda yarışabilmemiz için ÖTV'nin kaldırılmasını istiyoruz'' dedi.
     Sipahi, Bursa'da Haziran ayında yapılacak, Türkiye'de daha önce üretilmemiş 2 tüfeğin tanıtımını da yapacaklarını sözlerine ekledi.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA