• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada üniversitelilere kayıt hizmeti
23 Ağustos 2009 Pazar 13:47

Konya'da üniversitelilere kayıt hizmeti

Selçuk Üniversitesi (SÜ), ''Takip Et Projesi'' ile üniversiteyi yeni kazanan 21 bin 770 öğrencinin otogardan ücretsiz ulaşımını sağlıyor. Öğrencilere kayıt işlemlerinde de gönüllüler eşlik ediyor.
SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Turgut yaptığı açıklamada, öğrencilerin yanında olduklarını ve onların gelişimi için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Yeni öğretim yılı için kayıt yaptıracak 21 bin 770 öğrenciye gönderilmek üzere ''İlk Adım'' kitapçığı hazırladığını belirten Turgut, ''16 sayfalık kitapçık, kayıt sırasında izlenmesi gerekenken yoldan, üniversite bünyesindeki birimlerin tanıtımına kadar birçok konuda öğrencilere rehberlik hizmeti verecek. Her yıl yenilenen kitapçık, kayıt için kente gelen öğrencilere büyük kolaylık sağlayacak'' diye konuştu.

Turgut, kitapçık ile birlikte Konya ve Alaeddin Keykubat Yerleşkesi'nin haritasının da öğrencilere gönderildiğini bildirdi.

-ÖĞRENCİLERE ''TAKİP ET'' GÖNÜLLÜLERİ EŞLİK EDİYOR-

Yeni öğrencilere kolaylık sağlamak için ''Takip Et Projesi''nin uygulandığını anlatan Turgut, şunları söyledi:

''Kayıt yaptırmak amacıyla Konya'ya ilk kez gelen öğrenciler, Konya Şehirlerarası Otobüs Terminali, Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Yerleşkesi ve Alaeddin Keykubat Yerleşkesi'ndeki çeşitli noktalarda 'Takip Et' gönüllülerden yardım alabilecekler. Bu gönüllüler öğrencilerimizden oluşuyor. Öğrenciler ücretsiz servislerle kayıt için fakültelerine kadar götürülüp, onlara danışma hizmeti verilecek. Öğrenci ve aileleri kayıt işlemleri sonrasında ihtiyaç duymaları halinde Atatürk Öğrenci Yurdu'nda da bir gece ücretsiz konaklayabilecek. Öğrenciyle birlikte Konya'ya gelen ailelere, 4 kişiye kadar tek gün ücretsiz konaklama imkanı sağlanıyor.''

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA