• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada uluslararası islam sanatları yarışması
21 Eylül 2018 Cuma 16:59

Konya'da uluslararası islam sanatları yarışması

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hat, tezhip, minyatür ve çini dallarında düzenlenen 2. Uluslararası İslam Sanatları Yarışması’na Türkiye’den ve dünyanın birçok ülkesinden oldukça nitelikli eserler katılıyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği “Uluslararası İslam Sanatları Yarışması”na Türkiye’den ve dünyanın farklı ülkelerinden eserler gelmeye devam ediyor.
 
Hat, tezhip, minyatür ile çini gibi başlıca İslâm sanatlarının uluslararası mecrada daha iyi tanınmasına katkıda bulunmak amacıyla organize edilen yarışma uluslararası sanatçılardan ilgi görüyor.
 
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın Türk-İslam medeniyetine büyük hizmetleri olduğunu hatırlatarak, günümüzde de hat, tezhip, minyatür, çini gibi sanatlarının en üst seviyede icra edildiği bir merkez konumunu koruduğunu dile getirdi. İki yılda bir gerçekleştirilen Uluslararası İslam Sanatları Yarışması’na dünyanın birçok ülkesinden çok sayıda yarışmacının oldukça nitelikli eserlerle katıldığını belirten Altay, bu yıl 28 Eylül’e kadar başvuruları devam edecek yarışmanın ödül törenini Hazreti Mevlana’yı Anma Etkinlikleri kapsamında gerçekleştireceklerini ifade etti.
 
BİRBİRİNDEN DEĞERLİ ESERLER ORTAYA ÇIKIYOR
 
Bu yılki yarışmada, hat sanatında “Celî Sülüs ve Sülüs” “Celî Divanî ve Divanî” hatları ile belirlenen ayetler; tezhipte konu olarak zahriye sayfası, serbest şekil olarak belirlendi. Minyatürde konu olarak geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Hz. Mevlâna Celâleddin Rûmî’nin Mesnevî’sinden hikâyeler olacak. Çini sanatında ise Türk-İslâm çini sanatının klasik teknikleriyle uygulanmış özgün eserler çalışılacak.
 
Yarışma ile ilgili detaylı bilgiye ve şartnameye Türkçe, İngilizce, Arapça olarak konya.bel.tr/islamsanatlari sayfasından ulaşılabiliyor.
 
Jürisinde uluslararası camiada tanınan ve alanlarında son derece deneyimli isimler bulunduğu yarışmada ödüller ise; her branşta birinciye 20 bin, ikinciye 15 bin, üçüncüye 10 bin, mansiyonlar 5 bin lira olarak belirlendi.
 
DERECEYE GİREN ESERLER DÂİMÎ OLARAK SERGİLENECEK
 
Yarışma sonuçlandıktan sonra dereceye giren eserler 7-17 Aralık tarihleri arasındaki “Hazreti Mevlana’yı Anma Uluslararası Vuslat Yıldönümü Etkinlikleri” kapsamında sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Birkaç yarışmadan sonra biriken eserler, uluslararası bir müzede daimî olarak sergilenecek.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA