• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada ulaşım çilesi bitmiyor
05 Ekim 2011 Çarşamba 17:24

Konya'da ulaşım çilesi bitmiyor

'Dünya Şehri' Konyada yıllardır süren toplu ulaşım sıkıntısı azalacağı yere artıyor.
'Dünya Şehri' Konya’da yıllardır süren toplu ulaşım sıkıntısı azalacağı yere artıyor. Özellikle kampüste üniversite öğrencilerinin yaşadığı çile had safhaya ulaştı.
Sabır sınırlarını zorlayan yaklaşık 1 saatlik şehir merkezi ile kampüs arası yolculuğun sıkıntısı bir yana binlerce öğrenci bir de tramvaya binmek için onlarca dakika sıra bekliyor.  Bu da yetmezmiş gibi vatandaşlar yaklaşık bir saat süren yolculuk ve sıra beklemenin yanında bir de balık istifi yolculuk yapmak zorunda kalıyor.
 
Bugün öğleden sonra saat iki sıralarında çekilen bu fotoğraflar her şeyi özetler nitelikte. Tramvaya binmek için sıra bekleyenler arasında sadece öğrenciler değil hastaneye gelen aileler, yaşlı vatandaşlar ve çocuklar da bulunuyor. Tramvaya binmenin öncesinde ise bilet almak için ve el kart basmak için iki ayrı sıra daha beklenilmesi gerekiyor. Bu sırada yaşanan gerginlikler zaman zaman tramvay sürücüleri ve vatandaşlar arasında tartışmaya da sebep oluyor.
 
Yıllardır artarak süregelen durumun artık bir rezalete döndüğünü söyleyen vatandaşlar yetkilerin vurdumduymazlığından dert yakınıyor. Konya’ya bu yıl öğrenci olarak yeni geldiğini belirten bir öğrenci “Buraya gelmeden önce Konya hakkında yaptığım araştırmada sürekli Konya’nın bir dünya şehri olduğu ve çok yaşanabilir bir şehir olduğu vurgusuyla karşılaşmıştım. Bu manzarayı görünce ise şok oldum. Ulaşım demek medeniyet demektir. Ulaşımdaki bu sıkıntı yaşanmaya devam ettikçe kimse Konya hakkında övücü bir tanımlama kullanamaz” diyerek sorunun hangi boyutlara taşınabileceğinin adeta haberini veriyor.
 
Manzaranın insanlık dışı olduğunu ifade eden vatandaşlar ve öğrenciler yetkilileri sorumluluğa davet ediyor.
 
 
YORUMLAR
Yakışmıyor
Furkan Dincer
Gerçek manada bir Avrupa Kenti niteliğine çok yakın olan Konya'ya bu görüntüler hiç yakışmıyor. Modern bir metro hattının bir an evvel hayata geçirilmesi zaruridir. Konya gibi özel bir kente de en modern metro ulaşım sistemi yakışır.
95.183.199.3
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA