• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada Türkiye’ye örnek kavşaklar yapılıyor
04 Şubat 2015 Çarşamba 14:36

Konya'da Türkiye’ye örnek kavşaklar yapılıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, sinyalize kavşak çalışmalarını teknolojiye uygun yatırımlarla sürdürüyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, sinyalize kavşak çalışmalarını teknolojiye uygun yatırımlarla sürdürüyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi, ana arterlerde sinyalizasyon şebekesinin en iyi trafik akışını sağlayacak şekilde çalışması için teknolojiyi yakından takip ederek çalışmalarını sürdürüyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, son yıllarda araç sayılarındaki hızlı artışın şehir içi yollardaki trafik kontrol sistemlerinin önemini artırdığını belirterek, belediye olarak gelişen teknolojiye uygun olarak tesis ettikleri trafik kontrol sistemleri ile ulaşım akışını, güvenliğini ve düzenini sağlamak için çalıştıklarını söyledi.
Şehir merkezinde sinyalize kavşak sayısının 2014 yılında yapılan yeni düzenlemelerle 212’ye çıkarıldığını kaydeden Başkan Akyürek, Görüntü Tabanlı Akıllı Kavşak Yönetim Sistemi’nde çalışan kavşak sayısını da 56’ya yükselttiklerini dile getirdi.
Türkiye’de ilk kez 2013 yılında uygulamaya koydukları Akıllı Trafik Sistemi’ni Konya Büyükşehir Belediyesi Merkezi Trafik İşletim Sistemi (METİS) üzerinden takip ettiklerini vurgulayan Başkan Akyürek, “Bazı kavşaklarda sabit bir ışık sistemi yerine yoğunluğa göre ayarlanan bir sistem oluşturuldu. Bu sistemde, kavşaklardaki kameralar trafik ışıklarını tamamen araç yoğunluğuna göre yönetiyor. Böylece, araçların ortalama bekleme süresi en aza inmiş oluyor” dedi.
Yeni Büyükşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından Konya’nın ilçelerinde de sinyalizasyon yenileme ve tesis çalışmaları yürütüldüğünü vurgulayan Başkan Akyürek, bu kapsamda 2014 yılında Kulu, Karapınar, Altınekin ve Ereğli’de 16 adet mevcut sinyalize kavşağın yenilendiğini, Cihanbeyli’de 2 adet yeni sinyalizasyon sistemi tesis edildiğini söyledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA