• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada Türkçeyi sökecekler
22 Ağustos 2013 Perşembe 13:25

Konya'da Türkçe'yi sökecekler

Selçuk Üniversitesinde (SÜ) öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilere Türkçe öğretmek amacıyla kurulan Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) faaliyetlerine başladı.
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof, Dr. Hakkı Gökbel, yaptığı açıklamada, kısa bir süre önce kurulan merkezin sadece Türkçe öğretmekle kalmayacağını söyledi.
 
Türkiye Türkçesini öğretmek amacıyla kurulan SÜ-TÖMER'in, talep olması durumunda çağdaş Türk lehçeleri ve Osmanlı Türkçesini'nde öğretebileceğini ifade eden Gökbel, "SÜ-TÖMER’in hedefleri arasında personel sayısının ve fiziki şartların uygun olması durumunda Türkçe öğretimi yanında yabancı dil öğretimi yapmak da var. SÜ-TÖMER’in kuruluş amacı yalnızca dil öğretmek de değil. Dil öğretimi yanında çeşitli Türk topluluklarının farklı coğrafyalarda oluşturdukları dil, tarih ve edebiyat gibi kültür varlıklarını ve Türk kültürünün çevre kültürlerle olan dil münasebetlerini araştırmayı ve bu alanlarda faaliyetlerde bulunmayı da hedefliyor” dedi.
 
SÜ-TÖMER Müdürü Doç. Dr. Mustafa Toker de Türk dili ve diğer dünya dillerinin öğretilmesinde, öğretim yöntem ve tekniklerinin oluşturulmasında çağın gereklerine uygun, son teknolojileri kullanarak Türkiye’de ve dünyada önde gelen bir kurum olmayı amaçladıklarını belirtti.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA