• Konya11 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada, trafiğe çözüm arandı
25 Mayıs 2009 Pazartesi 18:23

Konya'da, trafiğe çözüm arandı

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen bölge toplantılarının beşincisi Konya'da gerçekleştirildi.
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan "Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Projeleri" kapsamında düzenlenen bölge toplantılarının beşincisi Konya'da gerçekleştirildi.
 
Konya Polisevi'nde düzenlenen toplantıya Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Celal Uzunkaya, Konya Valisi Osman Aydın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekili Hasan Angı, Konya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Ankara, Aksaray, Karaman, Kayseri, Kırşehir, Kırıkkale, Mersin, Nevşehir, Niğde ve Yozgat'tan gelen trafikten sorumlu emniyet müdür yardımcıları, trafik denetleme, bölge trafik müdürleri ve büro amirleri ile Konya Trafik Platformu üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Konya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, gelişen ve değişen dünya ile birlikte emniyet teşkilatının da bu değişime ayak uydurması gerektiğini belirterek, "Artan nüfus ile birlikte giderek zorlaşan trafik sorununa çözüm adına çeşitli projeleri hayata geçiriyoruz. Emniyet teşkilatımızın yaptığı bu tür hizmet ve projeleri diğer kurumların da uygulaması, sorunun çözümü noktasında büyük bir adım olacaktır. Şu an ülkemizde yük ve insan taşımacılığında en önemli rolü karayolu taşımacılığı oluşturuyor. Deniz, demir ve havayollarına ağırlık verilmediği taktirde trafik sorununun çözümü zor olacaktır" dedi.
 
Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Celal Uzunkaya ise, Türkiye'de 14 milyon kayıtlı araç ve 20 milyon sürücünün bulunduğunu ifade ederek, "Her yıl trafiğe 1 milyon yeni araç ve sürücü katılıyor. Bu gerçekten büyük bir rakam. Ülkemizde yük ve yolcu taşımacılığının yüzde 90-95 oranı karayolu üzerinden yapılıyor. Diğer alternatifler ise neredeyse hiç kullanılmıyor. Bu da karayolları üzerindeki yükün artmasına neden oluyor. Deniz, demiryolu ve hava taşımacılığını kullanma oranımız Avrupa ülkelerine göre çok düşük. Bu oran nedeniyle trafik kazalarında da artış yaşanıyor. 2008 yılında ülkemizde 930 bin trafik kazası gerçekleşti. Bu kazalarda 4 bin 228 kişi ölürken, 184 bin kişi ise yaralandı. Bu kazaların maddi bilançosu ise 13 milyar TL'yi buluyor. Bu ülke bütçesinin yatırımlar için ayrılan kısmının neredeyse yüzde 75-80'inine tekabül eden bir rakam. Her yıl küçük çaplı bir ilçe kadar insanımız kazalarda ölürken, orta ölçekli bir il kadar insanımız ise yaralanıyor. Bu konuda alınması gereken tedbirlerle ilgili bu tür toplantılara ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

 

iha


Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA