• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada Tıp Bayramı Kutlandı
14 Mart 2011 Pazartesi 15:05

Konyada Tıp Bayramı Kutlandı

14 Mart Tıp Bayramı, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi, Selçuklu Tıp Fakültesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Konya Tabipler Odası tarafında
       “14 Mart Tıp Bayramı”, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi, Selçuklu Tıp Fakültesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Konya Tabipler Odası tarafından ortaklaşa düzenlenen kutlandı. Törende profesör ve doçent ünvanı alan öğretim üyelerine akademik kıyafetleri giydirilirken, bilimsel çalışmalarda bulunan öğretim üyelerine de teşekkür plaketi verildi.

 

       Meram Tıp Fakültesi Morfoloji Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene Konya Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Konya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci,  Konya Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Faruk Aksoy, Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Selçuklu Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, başhekimler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

              Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, sağlık sisteminde hizmet anlamında çok şeyin değiştiğini belirterek, “Sağlık sektöründe hizmet anlamında çok şey yapıldı ancak sağlık çalışanları ve diğer pek çok sorun konusunda yeterli çalışmalar henüz yapılamadı. Üniversite hastaneleri bu halleriyle ayakta duracak durumda değil. Hastane yöneticileri, ihale ile en ucuz malzemeleri almak zorunda kalıyor. Doktorlarımıza ve hastane yöneticilerimize en ucuz malzemeyi almak zorunda bırakanlar acaba bu malzemeleri kendi anne, babalarına ve ya da yakınlarına takılmasını isterler mi? Hastalarımızın en iyi malzemelere layık olduğunu düşünüyorum. İhale ile alınan malzemelere belirli bir standardın getirilmesi gerekir. Sağlık Bakanlığımızın bu sorunlara el atarak acilen çözüm getirmesini bekliyoruz. Sağlık çalışanlarının sorunlarının olmadığı mutlu günleri temenni ediyorum.” dedi.

 

      Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakkı Gökbel, 650 hekim ve sağlık çalışanı ile bölgenin en önemli tıp merkezi olduklarını belirterek, “Anabilim dalı sayımız Türkiye’deki birçok hastanede bulunmuyor. Amacımız gelişmeye devam etmektir. Tıp fakülteleri öğrencilerinin kontenjan sayısı yüzde 50 arttı. Dershanelerimiz artık yetersiz geliyor. Yan dalların gelişimi konusunda yeterli adım atılmıyor. Bu konuda bir şeyler yapılmalı. 110 bin hekim ve pek çok sağlık çalışanın memnuniyeti hastalara da olumlu şekilde yansıyacaktır. Giderek büyüyen Türkiye için bu sorunları çözmek zor değil. Daha güzel günlerin olacağına inanıyor ve inanmak istiyoruz.” diye konuştu.

 

 

     Selçuklu Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut ise sağlık sektöründe çalışanların tıp fakülteleri yerine artık daha çok para kazanabilecekleri devlet hastanelerini tercih ettiğini söyledi. Sağlık çalışanlarının ücret dengesizliğinin ortadan kaldırılması gerekir diyen Prof. Dr. Karabulut, “Geçici değil, kalıcı çözümler bekliyoruz” dedi.

 

 

      Konuşmalarının ardından 2010 yılında profesör ve doçent ünvanı alan 40 öğretim üyesine akademik kıyafetleri giydirildi. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Selçuklu Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yahya Paksoy ile Meram Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hürkan Kerimoğlu ’a akademik kıyafetini giydirdi.

 

 

      2010 yılında çeşitli bilimsel kuruluşlardan ödül almış ve Science Citation İndeks’te bulunan uluslar arası dergilerde yayınları ve atıfları en iyi durumda olan öğretim üyelerine ödülleri verildi. Bu amaçla fakülte öğretim üyelerinden 2010 yılına ait uluslar arası yayınlarının listesi istendi. Selçuk Üniversitesi Atama ve Yükseltme Yönergesi uyarınca Dekanlar tarafından kurulan komisyon değerlendirme yaparak 18 öğretim üyesine puan verdi.  Meram Tıp Fakültesi doçentleri arasında yapılan değerlendirmede en yüksek puan alarak birinci olan Temel Tıp Bilimleri Bölümü’nden Doç. Dr. Nilsel Okudan, Dahili Tıp Bilimleri Bölümü’nden Doç. Dr. Mehtap Çakır ve Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü’nden Doç. Dr. Banu Bozkurt’a plaketlerini Konya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker verdi.

      

          Meram Tıp Fakültesi ve Selçuklu Tıp Fakültesi 2010 yılında bilimsel faaliyetleri dolayısıyla ödül almış 12 öğretim üyesine de teşekkür plaketi verildi.    

   

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA