• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada tarım fabrikaları kurulacak
02 Ağustos 2010 Pazartesi 10:15

'Konya'da tarım fabrikaları kurulacak'

Konyanın Derbent İlçesinde vatandaşlarla bir araya gelen İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, organik tarımın geliştirilmesi için tarım fabrikaları kurulması gerektiğini söyledi.

Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi hafta sonu mesaisini köy ve belde şenliklerine ayırdı. Hadim ve Bozkır İlçelerindeki köy şenliklerine katılan Selvi, akşam saatlerinde Derbent İlçe meydanında vatandaşlarla bir araya geldi.

Derbent İlçe Belediye Başkanı Hamdi Acar ve İl Genel Meclis Üyelerinin de katıldığı programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Acar; “İl Özel İdaresinin İlçeye kazandırdığı yatırımları memnuniyetle karşıladıklarını dile getirerek, yapılan tüm bu hizmetlerin yerinden yönetim anlayışının başarılı sonuçları olduğunu ifade etti. Acar sözlerine şöyle devam etti, “yerelden kalkınmada Türkiye’de bir dönüşüm yaşandığını, 10 yılda büyük değişim yaşandığını, güzel hizmetler aldıklarını belirterek İl Özel İdaresine teşekkür etti.  Acar, önümüzdeki aylarda İl Özel İdaresi işbirliği ile toplu açılışlar gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

YERELDE DEVLET HİZMETLERİNİ ÖZEL İDARE GÖRECEK

 İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi ise konuşmasında; “Yerelde devlet hizmetlerinin İl Özel İdarelerince gerçekleştirileceğini belirterek,  vatandaşın seçmiş olduğu İl Genel Meclis Üyeleri, vatandaşın taleplerini mecliste dilde getirerek,  gerekirse kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları yetkilileri ile görüşerek talebin yerine getirilmesi için çaba sarf edecek. Böylelikle ne yol, ne okul, nede sağlık ocağı, hiçbir sorun kalmayacak” dedi.

VATANDAŞ EN İYİ BİLDİĞİ İŞİ YAPACAK

 Vatandaşın mutlu ve müreffeh bir yaşam sürdürebilmesi için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Selvi, vatandaş en iyi bildiği işi yaparak kazanç sağlayacak dedi.  Selvi, “organik sebze ve meyve üretiminin son zamanlarda rağbet gördüğüne dikkat çekerek.  İhracatçıların organik ürünleri yerinde teslim alıp götürdüklerini ve üreticinin iyi kazanç elde ettiğini belirtti. Zamanla bu yörelerde tarımsal fabrikalar kurulacağını da ifade eden Selvi, Derbent’te bir reçel fabrikası kurulması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından vatandaşların taleplerini de tek tek dinleyen Selvi, not almayı da ihmal etmedi. Programın sonunda Belediye Başkanı Acar, Ali Selvi’ye el dokuma Derbent halısı hediye etti.

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA