• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada tarihi eserlerin yanında çay içiyorlar
30 Haziran 2011 Perşembe 10:12

Konya'da tarihi eserlerin yanında çay içiyorlar

Konya'da 50 yıl önce inşa edilen kahvenin duvarlarında Bizans dönemine ait kabartma eserler bulunuyor!

Konya'nın Hadim İlçesi'ne bağlı Korualan Beldesi'nde, yaklaşık 50 yıl önce yapılan kahvenin duvarında inşaat malzemesi olarak kullanılan Bizans dönemine ait kabartma eserler, görenleri hayrete düşüyor.

Üzerindeki sıvalar kazınarak kahvenin duvarında sergilenen kabartma eserler arasında oturanlar çay ve kahvelerini yudumluyor.

Korualan Belde merkezinde yaklaşık 50 yıl önce kahve yapılırken, çevrede otların arasında dağınık bir şekilde duran Bizans döneminden kalma sütun parçaları ve taşlar inşaat malzemesi olarak kullanılmış. Ardından o dönemde bu üstünde kabartmalarda bulunan tarihi taşların üzeri sıvayla kapatılmış. Bir süre önce ise bu sıvalar kazınarak kabartmalar ortaya çıkarıldı. Kahve duvarında kabartma eserleri görenler ise büyük şaşkınlık yaşıyor.

Korualan Belediye Başkanı AK Parti'li İbrahim Akmaz, kendisinin de sıvaların kazındıktan sonra ortaya çıkan tarihi kabartmaları görünce çok şaşırdığını belirterek, "Burası eski bir yerleşim bölgesi olduğu için çevrede bir çok tarihi eser bulunuyor. Bu tarihi eserler, çevrede atıl bir vaziyette dururken 50 yıl önce yapılan kahvenin duvarında inşaat malzemesi olarak kullanılmış. Önceleri üzeri sıva ile kaplıymış. Ama şimdi üzerindeki bu sıvalar kazınarak kabartma resimler ortaya çıkarıldı ve duvarda sergileniyor. Beldeye dışarıdan gelenler bunları görünce gözlerine inanamıyor" dedi.

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA