• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada tarih bu parkta yaşatılacak
19 Haziran 2016 Pazar 15:15

Konya'da tarih bu parkta yaşatılacak

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Ecdad Parkı, tarihi yapıların örnekleri, Selçuklu ve Osmanlı mimari tarzındaki düzenlemeleri ile tarihi yaşatacak.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu ve Osmanlı mimari tarzındaki düzenlemeleri ile Türkiye’de ilklerden olacak Ecdad Parkı’nda incelemelerde bulundu.

Şehrin en yoğun bölgelerinden birinde Ecdad Parkı’nı hayata geçirmek için çalıştıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Tarihi bir mekan oluşturuyoruz. Bir Osmanlı kalesi yaptık. Aynı zamanda tarihi yapıların bir örneklerinin yapılması, tarihi Osmanlı sokağı oluşturulması gibi çalışmalar yapılıyor. Sergi ve ikram mekanları, gezinti alanları ile Selçuklu bölgemizde büyük bir sosyal tesisi hayata geçiriyoruz. Aynı zamanda Büyükşehir Belediyemizin markalaştırdığı Kafem kuruluşumuz da burada bölgeye hizmet verecek. Burada sıradan bir park ya da yapı değil, çok büyük bir kompleks hayata geçiyor. Bu kompleksi ecdadımızın hatırasına armağan edeceğiz” dedi.

tarih-bu-parkta-yasatilacak-2.jpg

ECDAD PARKI

Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden örneklerin içinde yer alacağı Ecdad Parkı’nın yapım maliyeti yaklaşık 20 milyon lira. 100 bin metrekareden büyük bir alanda yapımı son aşamaya gelen parkta; Osmanlı ve Selçuklu kameriyeleri surlar içinde tarihi liman, Osmanlı Sokağı, Namazgah Çeşmesi, seyir kulesi, kule kafe, değirmen, deniz feneri, Osmanlı kahvehanesi, boğaz yalısı, 12 bin 500 metrekarelik gölet, Selçuklu giriş tagı, Osmanlı otağı amfi, cami, Mehteran binası, desenli bahçe, Hasbahçe, Selçuklu Hanı restoran, sosyal donatılar, KOMEK başta olmak üzere el sanatlarının sergilenip satılacağı satış yerleri bulunacak.

 

tarih-bu-parkta-yasatilacak-1.jpg

 

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA