• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada suç örgütüne ağır darbe: 20 gözaltı
30 Ekim 2011 Pazar 16:23

Konya'da suç örgütüne ağır darbe: 20 gözaltı

Cinayet, tehditle para alma, rüşvet ve tefecilik gibi 18 suça karışan çeteye yönelik Konya'nın da aralarında bukunduğu 5 ile eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.
Adana'da eşi, kaynı ile kayınvalidesini öldürmesi için diğer kaynını azmettirdiği ve organize suç örgütü kurduğu ileri sürülen şahıs ile aralarında polis memuru ve adliye çalışanının da bulunduğu 13 kişi, düzenlenen "Yaprak Dökümü" operasyonunda gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, 16 Ekim 2010 tarihinde Hüseyin Adıyaman (20), çalışmasını istemediği için tartıştığı ablası Hanife Z. (32) ile kendisine engel olmak isteyen annesi Fatma Adıyaman ve kardeşi Bahar Adıyaman'ı (17) bıçaklayarak öldürüp kaçtı. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cinayet zanlısını ve onu azmettirdiği ileri sürülen eniştesi Beycan Z.'yi (37) gözaltına aldı. Beycan Z., daha sonra olayla ilgisi bulunamadığı için savcılık tarafından serbest bırakıldı.
 
Yapılan duruşmalar sonunda Hüseyin Adıyaman üç ayrı müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ancak polis, olayda Beycan Z.'nin parmağı olabileceğini düşünerek teknik ve fiziki takibe başladı. Yaklaşık 1 yıl süren takip sonucunda Beycan Z.'nin suç işlemek için organize suç örgütü kurduğu ve eşini öldürmesi için kaynını azmettirdiği belirlendi. Ayrıca çetenin, eşinin sevgilisi tarafından öldürülen Halit Kaymak'ı öldürmek için para aldığı, bu nedenle evini ve işyerini kurşunladığı ancak öldüremediği de ortaya çıktı.
 
 Polis, yeterli delilleri topladıktan sonra 3 gün önce operasyon için düğmeye bastı. Eş zamanlı olarak Adana, Mersin, Konya ve Aksaray gibi illerde 28 ayrı adrese 155 polisin katılımı ile düzenlenen "Yaprak Dökümü" operasyonunda 20 kişi gözaltına alındı.
 
Gözaltına alınan şahıslardan 7'si sorgularının ardından savcılık tarafından serbest bırakıldı. Geriye kalan çete lideri Beycan Z. ile ona yardım ettiği ileri sürülen polis memuru M.O. ve adliyede memur olarak çalışan M.E. ve 10 kişi emniyette sorgulanmaya devam etti.
Yapılan sorgulamada Beycan Z.'nin 3 cinayeti azmettirdiği, polis memurunun çete liderine kamu kurumlarında yardım ettiği, adliyede görevli memurun ise çeteyle ilgili davalar hakkında bilgi verdiği belirlendi. Yapılan soruşturmanın ardından çete lideri ve 12 kişi bugün "suç işlemek için organize suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak, cinayete azmettirmek, tehdit, tefecilik, adam yaralama, tehdit, rüşvet alma ve verme" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA