• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada, Sosyal Güvenlik Kurumu ile Eczacılar Sempozyumu
18 Mayıs 2013 Cumartesi 19:24

Konya'da, Sosyal Güvenlik Kurumu ile Eczacılar Sempozyumu

Konyada, 13-19 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası etkinleri kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu ile Eczacılar konulu sempozyum düzenlendi.
Konya’da, 13-19 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası etkinleri kapsamında “Sosyal Güvenlik Kurumu ile Eczacılar” konulu sempozyum düzenlendi.
Konya Eczacılar Odası Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen panele, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yarımcısı Halil Etyemez, Genel Sağlık Sigortası (GSS) İlaç ve Eczacılık Daire Başkanı Hüseyin Kılıçaslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Danışmanı Bülent Kuzu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Konya İl Müdürü Cem Dinç, Türk Eczacılar Birliği (TEB) Genel Sekreteri Harun Kızılay, 5. Bölge Konya Eczacı Odası Başkanı Tevfik Göçer, çok sayıda eczacı, öğrenci ve davetli katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan SGK Konya İl Müdürü Cem Dinç, Konya olarak Aksaray, Niğde ve Karaman olmak üzere denetim kapsamlarında 1022 eczane olduğunu belirterek, “Hal böyle olunca 2012 yılında biz yaklaşık 14 milyon fatura edilmiş reçete inceledik. 500 milyona yakın bir ödeme yaptık. Bakıldığı zaman bu ödeme ciddi bir rakam. Biz sizi bu anlamda paydaş olarak görüyoruz. Eczacılığın Türkiye’de gerçek anlamda eczacılık yapmasından yanayız. Bunun için artık Türkiye’de aile hekimliği gibi aile eczacılığının da tartışılması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanlığı makamından muhtarlık makamına kadar bütün makamların, müdürlüklerin, başkanlıkların insana hizmet için bir araç olduğunu vurgulayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yarımcısı Halil Etyemez ise, “Biz de hükümet olarak bu bilinçle hareket ettik ve ediyoruz. Türkiye son 10 yılda her alanda ciddi mesafeler kat etmiştir. Bakanlık olarak çalışma hayatında üç önemli kanunu yasalaştırdık. Bunlar sendikalar ve toplu iş sözleşmesi kanunu, iş sağlığı ve güvenliği kanunu ile kamu görevlileri sendikaları ve toplu sözleşme kanunudur. Bu üç kanun çalışma hayatını düzenleyen temel kanunlardır. Bu zaman zarfında emeklilerimizi de unutmadık ve yıllarca konuşulan ancak hiçbir hükümetin cesaret edemediği emeklilerimizin intibakı ile ilgili yasayı da meclisten geçirdik. Bu düzenlemeden 1.8 milyon emeklimiz faydalanmıştır. Yıllık maliyeti ise 2.7 milyar lira olarak gerçekleşmiştir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında Konya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim yarışmasında 1. olan, Meram Alparslan Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi, Sena Kılıç’a Bakan Yarımcısı Halil Etyemez tarafından laptop ödülü verildi. Ardından 2. olan Çumralıoğlu Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Münevver Yılmaz’a, Türk Eczacılar Birliği Genel Sekreteri Harun Kızılay tarafından tablet bilgisayar ödülü verildi. Yarışmada 3. olan Akşehir Yıldırım İlkokulu 6. sınıf öğrencisi olan Fatime Nur Kocaman’a, SGK İl Müdürü Cem Dinç tarafından tablet bilgisayar ödülü verildi. Ödül törenin ardından protokol üyelerinin katılımıyla “Eczacılığın Güncel Sorunları” adlı panele geçildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA