• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada son kar haberleri...
09 Mart 2011 Çarşamba 11:54

Konya'da son kar haberleri...

Konya'da dünden bu yana etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle kent beyaza bürünürken
Konya'da dünden bu yana etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle kent beyaza bürünürken, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gün ara verildi.
Ülke genelinde etkili olan kar yağışı Konya'da da kendini gösterdi. Dün başlayan yağış gece saatlerinde şiddetini artırınca sabah uyananlar karla kaplanmış yollarla karşılaştı. İl merkezinde 10 santimetre kar kalınlığı oluşurken ulaşımda aksamalar yaşandı. Konya'da ilk ve orta dereceli okullarda 2 gün, Güneysınır, Ahırlı, Akşehir, Bozkır ve Hüyük ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.
Kar yağışıyla birlikte Mevlana Müzesi'nin yeşil kubbesi beyaza büründü. Sabah işlerine gitmek için dışarıya çıkan vatandaşlar, karla kaplı olan araçlarını temizlemek için uğraş verdi. Belediye ekipleri yolları ve kaldırımların temizliğine gece saatlerinde başladı. Konya'yı Afyonkarahisar, Aksaray, Karaman, Adana, Antalya, Isparta ve Ankara'ya bağlayan karayollarında ulaşımın kar yağışı ve buzlanma nedeniyle güçlükle sağlandığı bildirildi. Trafik ekipleri zincirsiz araçların şehirler arası yollarda seyahatine izin vermiyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA