• Konya19 °C

Lokman Koyuncuoğlu

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Konya'da Şeb-i Arus notları ve Ahmet Davutoğlu

21 Aralık 2010 11:41

Şeb-i Arus günü Konya açısından yine önemli notların alındığı tarih olarak anılacak. O günkü açılış temposuna yetişmek nerdeyse imkansızdı. Konya açısından iyi hazırlanmış programlarla Başbakan Tayyip Erdoğan bir açılıştan diğerine koştu durdu.

Hemen hepsinde bir gazeteci açısından manşetlik haberler vardı. Ancak bir günde tümü gerçekleşince en önemlilerini görebiliyor ve onları hatırlıyorsunuz.

Başbakan Erdoğan’ın Konya'daki bir gününde detaylandırılması gereken bazı konular şunlar; Mesela Gençlik Merkezi açılışından sonra içerdeki sohbet, Selçuklu Tıp Merkezi için söyledikleri, Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi açılışında kendisine hediye edilen tuğradaki yazı  “Başvekil Recep Tayyip bin Ahmet Erdoğan muzaffer daima”, orada İlahiyat Fakültesi sözü, Hızlı Tren ve yaşanan süreç, Hilton Oteli  açılışında Antalya-Konya hızlı tren projesinin de resmileşmesi ve tabiî ki Sema programı.

Sema programına ayrı bir paragraf açmak lazım. Başbakan Erdoğan’ın Konya’da Sema programlarında yaptığı konuşmalar yüksek ilgiyle dinleniyor. Oldukça etkileyici, bir o kadarda konuşmaya bağlayıcı olunca ortaya Şeb-i Arus’u tamamlayan bir boyut çıkıyor. O gece başkalarının yaptığı konuşmada bu gerçeklik ve samimiyet tam yansımıyor.

O gün programlarda bulunan 8 Bakan, çok sayıda partili, üst düzey bürokratlarla Konya yakın tarihindeki en görkemli günlerinden birini yaşadı.

17 Aralık’ın önemli iki misafiri daha vardı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu.

Hem Gençlik merkezi açılışında hem de ertesi gün AK Parti danışma meclisinde Arınç ve Davutoğlu’nu özellikle o ortamlarda dinledim.

Bülent Arınç hükümetin son yıllarda yaptığı önemli çalışmalara işaret ederek, eski ANAP’lı Erkan Mumcu’dan örnekle millete sırtını dönenleri milletin hiç affetmediğini, hatta siyaset sahnesinden sildiğine işaret etti. Bu bağlamda siyasette halkı yok sayan hiçbir anlayışın var olamayacağını ısrarla vurguladı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu her geçen gün Türk ve dünya siyasetine damgasını vurmaya devam ediyor.

Gençlik Merkezi açılışında Davutoğlu’nun “Hızlı Tren Konya'ya bir mesajdır. Sadece manevi yolların değil maddi yollarda Konya'da kesişecektir. Bu hizmetlerimiz Konya'yı Türkiye'de, merkez bir ülkenin merkez bir şehri yapmak içindir”  ifadeleri Konya için yeni dönemde üstleneceği misyonun önemli işaretidir.

Aynı şekilde Konevi Kültür Merkezindeki o çok önemli tespitlerini mutlaka dinlemelisiniz. Mesela BM genel kurul üyeliğini için önceki seçimde oy veren ülkelerin bu defa da “sizin adaletinize güveniyoruz, yeniden aday olun, siz mutlaka burada yer almalısınız” cümleleri Türkiye’nin nerelere geldiğinin en somut örneklerinden biri sadece.

Ahmet Davutoğlu için konuşmalarda benim ayrıca çok önemli bulduğum ifadeler var. Bakan Davutoğlu, Gençlik Merkezin’de o gün açılışı yapılacak eserler için, katkılarından dolayı bir Konyalı olarak ve Konya adına Başbakan Erdoğan’a teşekkür etmesi ile Ak Parti Toplantısında da, Bülent Arınç’a yine tüm Konya ve partilileri adına hoş geldiniz demesi.

Buradan Ahmet Davutoğlu için siyaseti Konya’da yapması gerektiğini çok rahat söyleyebiliriz. Açıkçası bu Konya için çok büyük bir kazanç olur. Böyle bir değeri her şeyiyle Konya’nın yanında Konya’ya sahip çıkarken görmek Vuslatın en güzel görüntülerinden biriydi.

Hani şöyle diyordu ya Davutoğlu “Bugün Suriye'yle Rusya'yla İran'la olan ilişkilerimiz hayret verici bir düzeye geldi. Biz artık tarihin normalleşmesini istiyoruz.” Bunları duyunca aklım Pazar günkü maça gitti. Maçın sonu olmuş, Burkina Faso’lu Kere ile Arnavut Cana bir birine girmiş, onları ayırmaya da Irak’lı Abbas ile Avustralyalı Kewell gidiyor. Ne gerek var. Bizde Ahmet Davutoğlu var.
Düşündüm de Ahmet Davutoğlu Konya’da siyaset yapınca Konyaspor’un da Bursaspor gibi başarılı olacağına inanıyorum. 

Konya için daha neler olur gerisini siz düşünün.

 

 

 

 

 

Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA