• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada sahnelenecek iki oyun
17 Kasım 2011 Perşembe 11:12

Konya'da sahnelenecek iki oyun

Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), ''Sersem Kocanın Kurnaz Karısı'' ve ''Dört Köşe Palyaço'' adlı çocuk oyununu izleyicisiyle buluşturacak.
Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), ''Sersem Kocanın Kurnaz Karısı'' ve ''Dört Köşe Palyaço'' adlı çocuk oyununu izleyicisiyle buluşturacak.
Haldun Taner'in yazdığı, Semih Sergen'in yönettiği ''Sersem Kocanın Kurnaz Karısı'' oyununun dekor tasarımı Nurettin Özkönü, kostümü Esra Selah, ışığı Burhanettin Yazar, müziği Kemal Günüç'e ait.
 
Eserde, Semih Sergen, Tunç Yıldırım, Faruk Günuğur, Eren Oray, Ümit Hasret Aslan, Şirin Ergüven, Cengiz Aydoğan başlıca rolleri paylaşıyor.
 
Eser, Fransız yazarı Moliere'in ''George Dandin'' adlı ünlü eserini prova eden Tomas Fasülyeciyan Tiyatro Grubunun çektikleri sıkıntılar yüzünden İstanbul'dan Bursa'da valilik yapan Ahmet Vefik Paşa'nın yanına sığınmasını ve bu sırada yaşanan trajikomik olayları işliyor.
 
Bugün ve yarın 19.30'da KDT sahnesinde izlenebilecek olan oyun, 19 Kasım Cumartesi günü 14.00 ve 19.30'da, 20 Kasım Pazar günü ise 14.00'da sahnelenecek.
 
''Dört Köşe Palyaço'' adlı çocuk oyunu da minik izleyicilerle buluşacak. Tamay Sayar ve Şekip Taşpınar'ın yazdığı, Oğuz Tunç'un yönetmenliğini yaptığı oyunun dekor ve kostüm tasarımı Günnur Orhon'a ait.
 
Işık tasarımını Hakan Özdemir'in, dans düzenini ise Banu Demir'in üstlendiği oyunda, Meva Küçükakyüz, Yiğit Gümüşada, Mehmet Kızagül ve Gülesin Gelenbevi rol alıyor.
 
Dört Köşe Palyaço sirk gösterisine hazırlanırken, beceriksizlikleri yüzünden işten atılan, bu arada dostluğu ve yardımlaşmayı öğrenen 4 palyaçonun yaşadıklarını anlatan oyun, KDT sahnesinde 22 Kasım Salı günü saat 10.30 ve 14.00'da izlenebilecek.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA