• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada şafak operasyonu 20 gözaltı
01 Kasım 2013 Cuma 09:55

Konya'da şafak operasyonu 20 gözaltı

Konya polisi, çelik kasa, ev ve iş yeri hırsızlarına yönelik özel harekatın desteğiyle şafak vakti düzenlediği operasyonla 20 şüpheliyi gözaltına aldı.
Konya polisi, çelik kasa, ev ve iş yeri hırsızlarına yönelik özel harekatın desteğiyle şafak vakti düzenlediği operasyonla 20 şüpheliyi gözaltına aldı. Örgüt liderinin polisin kendisini takip edip etmediğini öğrenmek için evinin etrafına güvenlik kamerası döşettirdiği ortaya çıktı.
 
Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kent merkezinde meydana gelen ev, iş yeri ve çelik kasa hırsızlıklarıyla ilgili yaptığı araştırmada bir hırsızlık çetesi tespit etti. 8 ay önce çalışmalara başlayan polis, hırsızlıktan onlarca kaydı bulunan Barbaros K'nin çeteyi yönlendirerek 40'a yakın hırsızlık olayına karıştığını tespit etti. 8 aylık çalışmasını tamamlayan ekipler, bugün şafak vakti özel harekatın da yer aldığı 300 polisle baskın yaptı. Baskında 20 şüpheli evlerinde gözaltına alındı. Örgüt lideri Barboras K'nin merkez Meram ilçesi Turgut Reis Mahallesi’ndeki evinin çevresinde güvenlik kamerası olduğunu önceden belirleyen polis, önce etrafı çevirdi, ardından da eve özel harekat polisiyle girdi. Şüpheli Barboras K. ile örgütün kasası olduğu iddia edilen eşi evde gözaltına alındı.
 
Barbaros K'nin özellikle çelik kasa hırsızlığına gitmeden önce evine kurduğu kamera sisteminden sokakta kendisini izleyen polisin olup olmadığını kontrol ettiği ve ardından da hırsızlığa çıktığı ileri sürüldü. Barbaros K. ve arkadaşlarının şuana kadar 3 ayrı kasa hırsızlığında 300 bin lira çaldıkları ve çoğu iş yeri olmak üzere 40'a yakın hırsızlık olayına karıştıkları iddia ediliyor.
 
Operasyon kapsamında gözaltına alınan 20 şüpheli, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Evlerde yapılan aramalarda 100 bin liralık çalıntı ziynet ve elektronik eşya ele geçirildiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA